close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Dintii lipsa

Dintii lipsa
Poate te intereaza si...

Exista doua motive principale pentru care apar dintii lipsa la adulti. Dintii lipsa apar mai ales din cauza bolilor parodontale. Dintii lipsa apar si atunci cand se acumuleaza prea multa placa dentara la nivelul gingiei si in spatiile interdentare.
Unele persoane au dintii lipsa din cauza unor extractii dentare sau a unor traume la nivelul cavitatii bucale. Iata care sunt cateva dintre afectiunile la care trebuie sa fiti atenti pentru ca acestea pot cauza dintii lipsa.

Dintii avulsati – In aceasta categorie intra atat extractiile dentare cat si traumele de la nivelul cavitatii bucale.
Pierderea structurii osoase – Aceasta poata sa apara din cauza cariilor care nu sunt tratate. Parodontoza joaca un rol esential in aparitia cariilor si a dintilor lipsa la adulti.
Cariile dentare – cariile dentare pot fi cauzate de parodontoza. Spalati-va pe dinti dupa fiecare masa pentru a preintampina dintii lipsa in perioada adulta.
Diabetul – Conforma unor studii, persoanele care sufera de diabet prezinta un risc mai mare de parodontoza. Dupa cum am mai mentionat, parodontoza poate cauza lipsa dintilor.
Aspectul financiar – O nutritie deficitara si lipsa florului pot slabi structurile dentare, ceea ce cauzeaza parodontoza, ceea ce cauzeaza carierea dintilor si in cele din urma si pierderea acestora.
Ata dentara – Pentru a preveni cu adevarat parodontoza, este necesar sa folositi ata dentara.
Gingivita – Gingivita netratata poate duce la parodontoza
Halitoza – Acesta este unul dintre simptomele parodontozei. Dintii lipsa si halitoza pot afecta cu adevarat calitatea vietii.
Problemele intestinale – Afectiunile legate de nutritie (bulimia, anorexia, etc) si problemele gastrointestinale, cum ar fi refluxul de acid gastric duc la acumularea de acid la nivelul cavitatii bucale, ceea ce provoaca cariile.
Metamfetaminele si medicamentele – Metamfetaminele nu numai ca provoaca dependeta si sunt periculoase, dar ele afecteaza structurile dentare. Unele medicamente, alcoolul si tutunul provoaca xerostomia, ceea ce duce la diminuarea fluxului salivar. Saliva curata cavitatea bucala si previne dintii lipsa.
Nutritia – Carbohidratii faciliteaza acumularea de placa dentara si de acid, ceea ce duce la carierea dintilor.
Sarcina – O nutritie corecta previne pierderea structurilor osoase. Fumatul si nivelul ridicat de hormoni poate provoca gingivita.
Obturatia de canal – Uneori, atunci cand sigilantii care se aplica in urma obturatiei de canal se rup, poate reaparea infectia, ceea ce poate duce la lipsa dintilor.
Tutunul – Fumatul a 14 tigarete pe zi dubleaza riscul de aparitie al dintilor lipsa. Fumatul la pipa creste riscul de aparitie al parodontozei si al cancerului oral, ceea ce duce la lipsa dintilor.
Ulcerul – Exista foarte putine cazuri in care dintii lipsa au aparut din cauza ulcerelor la nivelul cavitatii bucale. Ulcerul de la nivelul cavitatii bucale poate fi un semn pentru gingivstomatita (o infectie virala). Ulcerele orale persistente sau recurente necesita tratament medical specializat.
Xerostomia - Acesta este termenul folosit pentru a descrie gura uscata. Xerostomia creste riscul de aparitie al cariilor, ceea ce duce la parodontoza si/ sau la extractiile dentare.


Acest articol a fost citit de 2657 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole