close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Dintii impactati

Poate te intereaza si...

Ce sunt dintii impactati?

Dintii impactati sunt dinti in cazul carora este blocat procesul de evolutie. Mai precis in momentul eruptiei lor prin gingie. Molarii de minte constituie niste exemple potrivite de dinti impactati.

Molarii de minte incep sa erupa de obicei intre varsta de 17 si 21 de ani. Dentistii numesc acesti molari, cel de al treilea rand de molari.

Molarii de minte pot deveni dinti impactati daca nu exista suficient loc in cavitatea dumneavoastra bucala pentru eruperea lor. Exista probabilitatea ca un molar de minte sa erupa in lateral sau sa ramana blocat in maxilar.

Exista posibilitatea ca dintii impactati sa nu doara. Se poate ca nici sa nu va dati seama ca sunt acolo. Totusi atunci cand dintii impactati incearca sa erupa, zona de gingie care ii acopera se poate imflama si poate dezvolta un abces, adica se poate infecta.

Acest lucru doare. Se poate sa simtiti durere la nivelul dintilor din proximitatea dintelui afectat, sau se poate sa simtiti durere la nivelul urechii de pe partea cu dintele impactat.

Dintii impactati pot cauza o infectie a gingiei numita pericoronita. Lasata netratata, aceasta infectie se poate raspandi la nivelul gatului. O infectie mai severa necesita spitalizare si interventii chirurgicale.

Dintii impactati pot dezvolta carii. Un dinte impactat poate exercita presiune asupra molarului din proximitatea sa. Astfel molarul se poate caria, se poate clatina sau poate dezvolta o gingivita. Dintii impactati pot schimba felul in care arcadele dentare se suprapun.Acest articol a fost citit de 2429 vizitatori
  • Dintii impactati
Galerie Foto [1]
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole