close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Dieta Raw

Dieta Raw
Poate te intereaza si...

Dieta Raw are la baza principiul conform caruia cele mai sanatoase alimente pentru organism nu ar trebui gatite. In dieta Raw, majoritatea alimentelor sunt consumate in starea lor naturala, desi se permite si procesarea termica, atata timp cat temperatura nu depaseste 40-47°C.

Cei care urmeaza dieta Raw sunt de parere ca prin procesare termica, alimentele isi pierd enzimele lor naturale. Enzimele sunt considerate componetele principale ale alimentelor, deoarece acestea ajuta la digerarea alimentelor si la absorbtia nutrientilor. Daca se consuma in exces mancare gatita, organismul este obligat sa produca mai multe enzime. In dieta Raw, se crede ca lipsa enzimelor obtinute in mod natural poate cauza probleme digestive, poate accelera procesul de imbatranire si poate duce la cresterea in greutate.

Prin procesarea termica a alimentelor se pierde din valoarea nutritiva a acestora. De exemplu, broccoli contine sulforafan, o substanta care ajuta la lupta impotriva cancerului si al carui nivel scade prin procesare termica. Anumite vitamine, cum ar fi vitamina C si acidul folic sunt distruse prin procesare. Alte alimente sunt mai sanatoase dupa ce sunt gatite. De exemplu, rosiile gatite contin de trei sau patru ori mai mult licopen decat rosiile in stare naturala.
Prin procesare termica se formeaza anumiti compusi daunatori in alimente. Dintre acesti compusi enumeram produsii de glicare avansata (AGE) si amine heterociclice.

Exista mai multe modalitati prin care oamenii prepara alimentele Raw. Majoritatea oamenilor care urmeaza dieta Raw au un procentaj de circa 70% produse crude in alimentatie. Unii adepti ai acestei diete sunt vegetarieni, in timp ce altii consuma peste crud (ceviche), carne cruda (carpaccio), lapte crud, branza facuta din lapte crud sau sashimi.
Dieta Raw pentru detoxifiere dureaza intre 3 si 21 de zile. Dupa aceasta perioada, oamenii se pot intoarce la dieta lor obisnuita, avand insa grija sa introduca cat mai multe alimente crude in meniul lor zilnic.

Dieta Raw contine mai putine grasimi trans si mai putine grasimi saturate. Dieta raw are un continut scazut in sodiu si zaharuri si un continut bogat in potasiu, magneziu, acid folic, fibre, vitamina A si antioxidanti. Aceste substante benefice sunt asociate cu scaderea riscului de aparitie al unor boli cum ar fi: afectiunile cardio vasculare, diabet si cancer. De exemplu, un studiu publicat in Journal of Nutrition a demonstrat ca aportul de alimente raw scade concentratia de colesterol si trigliceride din plasma.

Se crede ca dieta raw are un efect benefic asupra echilibrului alcalin – acid din organism, deoarece nu contine foarte multe alimente cu potential acid (care duc la formarea de acizi prin digestie).
In afara de beneficiile sale vizibile, se crede ca dieta raw poate incetini procesul de imbatranire si reduce inflamatia.






Acest articol a fost citit de 1619 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole