close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Dieta Montignac

Dieta Montignac
Poate te intereaza si...

Dieta Montignac este o dieta care a fost inventata de catre francezul Michel Montignac. Dieta Montignac a fost inventata la inceputul anilor 80, cu scopul precis de a reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat si a bolilor cardiovasculare.

Dieta Montignac este o dieta ce se bazeaza pe principiul unei alimentatii echilibrate si a reducerii consumului de alimente cu un indice glicemic (IG) mare. Trebuie sa luati aminte ca aceasta dieta a fost inventata de catre un francez si ca este destul de inspirata din bucataria franceza, deci nu trebuie sa va ganditi la ea ca o dieta, ci mai mult ca la un stil de viata.

Pentru ca dieta sa functioneze, cel mai bine ar fi sa va faceti rost de o lista cu principalele alimente si cu indicele lor glicemic. Pentru inceput, ar fi bine sa purtati in permanenta aceasta lista cu dumneavoastra.

Dieta Montignac este cunoscuta si sub numele de dieta Monti.

Dieta Montignac recomanda consumul de alimente dintre urmatoarele trei grupe alimentare principale: proteine, lipide si carbohidrati. Luati aminte insa, ca puteti consuma doar alimentele care au un indice glicemic (IG) mic.
1. Lipidele: ajuta la stocarea energiei si la pierderea sau mentinerea greutatii. Daca doriti sa evitati aparitia bolilor de inima, atunci trebuie sa consumati grasimi nesaturate, cum ar fi uleiul de masline.

2. Proteinele: trebuie alese cu intelepciune si nu le consumati de mai mult de cateva ori pe saptamana. Proteinele sunt necesare organismului pentru ca acesta sa-si poata desfasura functiile. Atunci cand proteinele sunt de calitate, cum ar fi cele din peste si carne de vita, ele pot contribui atat la pierderea in greutate, cat si la mentinerea ei.

3. Carbohidratii au in structura lor chimica zaharuri. Deci daca doriti sa consumati aceasta grupa de alimente, trebuie sa aveti grija ca indicele glicemic sa fie unul mic.Acest articol a fost citit de 2273 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole