close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Diastema

Diastema
Poate te intereaza si...

Diastema este de fapt un spatiu sau un gol care apare de obicei intre incisivi. Totusi, diastema poate aparea intre oricare alti doi dinti.
Diferenta dintre marimea maxilarului si marimea dintilor poate cauza diastema sau poate cauza incalecarea dintilor. Daca dintii sunt prea mici pentru maxilar, vor aparea diasteme. Daca dintii sunt prea mari pentru maxilar, acestia se vor incaleca.

Diastema apare din diverse motive:

Cateodata, exista dinti lipsa, sau dintii sunt prea mici. Acest lucru se intampla mai ales in cazul incisivilor superiori laterali (cei de langa incisivi). Daca incisivii superiori laterali lipsesc sau sunt prea mici, intre incisivii frontali superiori va aparea diastema.
Diastema poate aparea si din cauza frenului lingual care este prea mare. In cazul in care frenul se intrepatrunde intre cei doi incisivi in timpul in care acestia sunt in crestere, frenul le poate bloca dezvoltarea normala.

Anumite deprinderi pot provoca diastema. Prin sugerea degetului, incisivii sunt impinsi, creandu-se astfel goluri.
Diastema poate aparea si din cauza unui reflex de deglutitie prost. Pentru majoritatea oamenilor, limba apasa pe bolta palatina in timpul deglutitiei. Unii oameni au insa dezvoltat un alt reflex de deglutitie, in care limba exercita presiune asupra incisivilor. O data cu trecerea timpului, presiunea exercitata de limba va impinge incisivii in fata. Acest lucru poate duce la aparitia diastemei.

Bolile parodontale provoaca pierderea tesutului osos. In cazul persoanelor care sufera de parodontoza, dintii se pot clatina. Deci, o alta cauza pentru aparitia distemei este parodontoza.

Copii pot avea diasteme temporare atunci cand isi pierd dintii de lapte. Majoritatea acestor spatii dispar pe masura ce dantura definitiva apare.
Daca diastema este provocata de parodontoza, pacientul va simtii disconfort si durere, mai ales in timpul muscarii si mestecarii alimentelor.

Profilaxia diastemei nu poate fi realizata daca spatiile dentare sunt cauzate de probleme dentare cum ar fi: lipsa dintilor sau alinierea deficitara a acestora.
Mentinerea unor gingii sanatoase este esentiala pentru o igiena orala adecvata. Prin mentinerea starii de sanatate a gingiilor se previn bolile parodontale, si prin urmare si diastema provocata de parodontoza.


Acest articol a fost citit de 2061 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole