close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Diagnosticul herpesului si metodele de prevenire

Poate te intereaza si...

Stomatologul sau doctorul dumneavoastra poate diagnostica herpesul intrebandu-va despre istoricul bolilor din familia dumneavoastra si prin examinarea cavitatiii bucale.

Daca suferiti si de alte afectiuni medicale, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va faca si alte teste. Aceste teste nu sunt necesare in randul oamenilor sanatosi.

Duarata aproximativa

Atunci cand sunteti pentru prima data diagnosticat cu HSV-1, simptomele pot tine de la 7 la 14 zile. Crusta veziculelor tine de la 4 la 8, 10 zile.

Metode de prevenire

Pentru a evita un prim contact al copiilor cu virusul herpes simplex, nu le permiteti acestora sa fie pupati de oricine care prezinta vezicule herpetice.

In orice caz, HSV-1 este un virus destul de comun. Majoritatea copiilor vor fi deja infectati pana la momentul la care ajung adulti. Exista cateva vaccinuri in stadiu de dezvoltare contra HSV (tip 1 sau tip 2). Dar se pare ca aceste vaccinuri protejeaza doar oamenii care nu au fost infectati niciodata de herpes simplex.

Exista dovezi conform carora, utilizarea balsamurilor cu factori de protectie solara la nivelul buzelor poate ajuta la diminuarea aparitiei herpesurilor cauzate de expunerea la razele de soare.

Exista unele medicamente antivirale care pot ajuta la prevenirea formarii veziculelor. Dentistul dumneavoastra va poate prescrie aceste medicamente. Daca stiti ca urmeaza sa intrati in contact cu un factor care este recunoscut ca declanseaza activarea HSV, este mai bine sa luati medicamente antivirale ca o masura de precautie. Astfel reduceti sansele de aparitie a herpesului.


Acest articol a fost citit de 2118 vizitatori
  • Diagnosticul herpesului si metodele de prevenire
Galerie Foto [1]
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole