close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Diagnosticul candidozei orale

Diagnosticul candidozei orale
Poate te intereaza si...

Diagnosticul candidozei orale se face de obicei printr-o examinare a cavitatii orale de catre dentist. Dupa ce a realizat diagnosticul candidozei orale, dentistul va incerca sa indeparteze petele albe provocate de candida albicans de la nivelul limbii cu ajutorul unei raclete linguale. Daca diagnosticul candidozei orale este sub semnul intrebarii, dentistul va trimita la laborator o proba de tesut raclat pentru analizare. In unele cazuri, pentru ca diagnosticul candidozei orale sa fie realizat, este necesara o biopsie. Biopsia se face prin recoltarea unei probe de tesut de dimensiuni reduse, proba fiind trimisa apoi la un laborator microbiologic pentru analize

In cazul majoritatii pacientilor, acestia sunt toti pasii care trebuiesc urmati pentru realizarea diagnsoticului candidozei orale. Totusi, daca va imbolnaviti frecvent de candidoza orala, s-ar putea sa suferiti de o alta boala, iar candidoza orala sa fie doar un simptom. In aceasta categorie pot intra diabetul, HIV/ SIDA sau cancerul. In acest caz se poate sa fie necesare teste de sange sau alte tipuri de teste. Dentistul va va adresa anumite intrebari ce privesc istoricul medical si posibilele tratamente medicamentoase pe care le urmati.
Dentistul va va intreba si daca ati urmat recent un tratament pe baza de antibiotice sau alte medicamente care suprima sistemul imunitar. In aceasta ultima categorie de medicamente intra steroizii si medicamentele chimioterapice. Dentistul va va intreba si daca urmati vreun tratament medicamentos care poate provoca xerostomia (sindromul gurii uscate).
Cu ajutorul unui tratament adecvat , majoritatea candidozelor orale (orofaringiene) pot fi vindecate intr-o perioada de una sau doua saptamani.

Puteti adopta anumite masuri profilactice pentru a preveni aparitia candidozei orale. Urmati tratamente pe baza de antibiotice doar cand acestea sunt prescrise de catre doctorul sau dentistul dumneavoastra. Daca purtati proteza dentara, este indicat sa efectuati controale dentare regulate pentru a preveni aparitia leziunilor si iritatiilor provocate de proteze. Daca sunteti insarcinate si aveti secretii vaginale de culoare alba, ar trebui sa-i spuneti ginecologului dumneavoastra despre acestea, pentru a preveni transmiterea candidei albicans la bebelus.

Persoanele infectate cu HIV sau persoanele care urmeza un tratament medicamentos ce suprima sistemul imunitar prezinta un risc mai mare de aparitie a candidozei orale. Dentistul va poate prescrie anumite medicamente, cum ar fi clotrimazolul pentru a preveni aparitia candidozei orale. Totusi, exista unele dovezi conform carora candida albicans devine rezistenta si la aceste medicamente.


Acest articol a fost citit de 1779 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole