close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Diagnosticul bolii Lyme

Diagnosticul bolii Lyme
Poate te intereaza si...

Diagnosticul bolii Lyme se bazeaza in special pe prezenta eritemului migrans. Diagnosticul bolii Lyme se face mai ales daca pacientul provine dintr-o zona geografica care prezinta risc. Testele de sange sunt si ele necesare pentru diagnosticul bolii Lyme.

Prin testele de sange se cauta prezenta anticorpilor produsi de organism ca reactie la infectia cu Borrelia burgdorferi. Este important insa sa stiti ca sistemului imunitar ii sunt necesare circa 2 sau 5 saptamani pentru a genera un raspuns imunitar, deci s-ar putea ca o persoana sa nu aiba rezultate pozitive la testele de sange daca acestea sunt efectuate in aceasta perioada .
Dupa ce s-a realizat diagnosticul bolii Lyme, se poate aplica tratamentul. Daca tratamentul nu este aplicat la timp, boala Lyme poate genera anumite complicatii.
Tratamentul cu antibiotice este eficient si scurteaza perioada bolii. Daca tratamentul este tardiv, se poate sa fie necesara adiministrarea intravenoasa de medicamente. Un procentaj mic de persoane nu se recupereaza dupa administrarea antibioticelor. Aceste persoane necesita tratament antiinflamator sau tratament chirurgical.

Exista numeroase complicatii pe care le poate genera boala Lyme, mai ales daca nu este tratata. Dintre aceste complicatii enumeram paralizia Bell, inflamatii ale ochilor, tulburari cognitive, dintre care enumeram si pierderile de memorie si insuficienta cardiaca congestiva.

Pentru a evita muscaturile capuselor, luati-va niste masuri de precautie inainte sa porniti in drumetii in locurile cu paduri sau vegetatie. Iata cateva masuri de precautie:

- purtati intotdeauna pantaloni si bluze cu maneci lungi

- purtati pantofi care va acopera adecvat piciorul

- folositi anumite produse impotriva muscaturilor de insecte

Evitati zonele care prezinta un risc crescut, cum ar fi zonele impadurite si de vegetatie, mai ales la sfarsitul primaverii si inceputul verii.
Verificati-va intotdeauna pielea dupa ce ati efectuat activitati in aer liber.


Acest articol a fost citit de 2730 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole