close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Diagnosticarea cancerului pulmonar

Diagnosticarea cancerului pulmonar
Poate te intereaza si...

Cum se face diagnosticarea cancerului pulmonar?
Diagnosticarea se face, de cele mai multe ori, dupa ce pacientului i s-a facut o radiografie pentru a vedea cauza unei tuse sau a unei dureri de piept.
Daca pacientul are cancer, atunci pe radiografie vor aparea niste pete anormale.
Atunci cand s-a realizat diagnosticarea cancerului pulmonar, ar fi bine sa stiti ca vor fi necesare mai multe teste pentru a se vedea gradul de evolutie al bolii si daca cancerul; a generat sau nu metastaze.

Dintre testele care se fac pentru diagnosticarea cancerului pulmonar, enumeram:

Examenul fizic si examinarea istoricului medical
Atunci cand exista suspiciunea unui cancer pulmonar, doctorul va efectua mai intai un examen fizic amanuntit. Acest lucru este facut pentru a evalua simptomele si factorii de risc in cazul cancerelor pulmonare si pentru a gasi anumite semne fizice care pot sugera un cancer pulmonar. Dintre aceste semne fizice enumeram sunet anormal la percutie, ganglioni limfatici mariti, si degete durdulii.

Radiografii ale pieptului
O radiografie a pieptului este de obicei primul test facut dupa ce s-a realizat o examinare atenta a fizicului. In urma radiografierii pieptului se pot descoperi formatiuni tumorale la nivelul plamanilor sau ganglioni limfatici mariti. Cateodata, radiografia pipetului arata normal si sunt necesare mai multe teste pentru a descoperi un cancer pulmonar.

Scanare CT (tomografie computerizata)
O scanare CT se face de obicei imediat dupa ce s-a descoperit o anomalitate la nivelul plamanilor sau dupa ce la radiografie nu s-a descoperit nimic, dar pacientul respectiv prezinta simptome ingrijoratoare. O scanare CT implica o serie de radiografii care creeaza un aspect tridimensional al plamanilor. Daca si pe scanarea CT apar anomalii, atunci sunt necesare mai multe teste.

RMN (rezonanta magnetica nucleara)
In cazul unor pacienti, RMN – ul este folosit pentru a evalua posibilitatea aparitiei cancerului pulmonar. Aceasta procedura implica folosirea de unde magnetice, nu de radiatii. Anumiti pacienti, cum ar fi cei care au implantate dispozitive metalice (pacemakere) nu ar trebui sa sa efectueze RMN – uri.

Scanare PET (tomografie cu emisie de pozitroni)
Scanarea PET se foloseste de materiale radioactive pentru a creea imagini tridimensionale a unei regiuni a organismului. Acest tip de scanare difera de celalalte tipuriprin faptul ca identifica tumori care chiar sunt in crestere. Unii cercetatori sustin ca o scanare PET poate detecta tumorile mai devreme decat o pot face alte tipuri de scanari, chiar si cand acestea nu sunt vizibile din punct de vedere anatomic pentru alte tipuri de scanari.


Acest articol a fost citit de 62071 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (535)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole