close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Diagnosticarea cancerului hepatic

Diagnosticarea cancerului hepatic
Poate te intereaza si...

Pentru a se putea realiza diagnosticarea cancerului hepatic trebuie sa se tina cont de simptomatologia pacientului si de antecedentele sale medicale. In diagnsoticarea diferentiala a cancerului hepatic, sunt incluse: adenomul hepatocelular, colangiocarcinomul, hiperplazia fibro-nodulara. Pentru diagnosticarea cancerului hepatic se pot face mai multe teste.

Primele teste care se fac pentru diagnosticarea cancerului hepatic sunt: testele de sange (pentru a se vedea daca ficatul metabolizeaza normal), teste pentru depistarea hepatitei si teste pentru depistarea markerilor tumorali. Se poate face testul de depistare a alfa fetoproteinei (marker tumoral). Acest test poate indica prezenta cancerului hepatic, daca are valori peste limita.

Doctorul va poate recomanda sa efectuati niste ultrasunete. Doctorul va putea astfel sa examineze ficatul, fara sa provoace pacientului nici un fel de durere.
Dintre testele de imagistica care pot ajuta la diagnosticarea cancerului hepatic, enumeram RMN (rezonanta magnetica nucleara) si CT (tomografie computerizata).

In cele din urma, biopsia este cea care poate detecta cu precizie prezenta sau absenta cancerului. In timpul biopsiei, se introduce un ac foarte fin in ficat prin intermediul unei incizii facute la nivelul pielii. Pentru aceasta procedura veti fi anesteziati, ea realizandu-se de obicei in incinta unui spital.

Se poate face biopsia ficatului si in timpul unei operatii laparoscopice. Un procedeu mai putin intalnit este biopsia trans jugulara. Aceasta biopsie se face de obicei atunci cand pacientul prezinta riscul de a face cheaguri de sange sau cand in cavitatea abdominala este acumulat fluid in exces.


Acest articol a fost citit de 1480 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole