close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Detartrajul

Detartrajul
Poate te intereaza si...

Detartrajul este un tratament dentar. Detartrajul ajuta la mentinerea starii de sanatate a danturii si a gingiilor. Detratrjul este folosit pentru indepartarea placii, a tartrului si a altor pete de la nivelul suprafetei dentare. Detartrajul este un tratament care nu dauneaza structurii dintilor. Detartrajul trebuie facut doar de catre un dentist. Detartrajul este o procedura de rutina.

Detartrajul este necesar deoarece tartrul si placa dentara se pot forma chiar daca pacientul are o igiena orala adecvata. Daca detartrajul nu este realizat, placa dentara si tartrul pot afecta suprafata dintelui si pot duce la aparitia parodontozei. In parodontoza, spatiul dintre dinte si gingie se adanceste si se creeza un mediu perfect pentru ca bacteria sa se dezvolte. Bacteria incepe sa se multiplice rapid si infectia produsa incepe sa afecteze dintele si tesutul osos. Astfel, dintele incepe sa se clatine in alveola dentara.

Detartrajul presupune o curatare in profunzime a dintelui atat deasupra cat si dedesubtul liniei gingivale. Pentru a realiza detartrajul, dentistul foloseste niste instrumente speciale pentru a disloca si a indeparta depozitele de tartru si de placa bacteriana. Dentistul poate folosi un dispozitiv cu laser sau cu ultrasunete. Dentistul va programa de asemnea un nou control, la circa 4 – 6 saptamani dupa realizarea detartrajului pentru a urmari evolutia pacientului. Dentistii recomanda pacientilor sa efectueze un detartraj cel putin o data la 6 – 12 luni.

Cat de des ar trebui efectuat detartrajul?

Placa dentara se depune la nivelul danturii intr-u proces continuu. Daca nu este indepartata prin periaj, placa dentara se mineralizeaza si devine tartru in circa 10 – 14 ore. Detartrajul trebuie facut periodic, circa o data la sase luni. Dentistii va recomanda efectuarea detartrajului cu scopul de a preveni aparitia bolilor parodontale. Se poate spune ca detartrajul este o metoda de profilaxie a parodontozei.
Igiena orala adecvata este vitala pentru prevenirea majoritatii afectiunilor dentare. O igiena orala adecvata mentine starea de sanatate a dintilor. Dupa cum se spune, cavitatea orala este o poarta pentru intregul organism. Astfel incat, daca aveti o igiena orala adecvata, faceti un pas important pentru mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate a organismului.


Acest articol a fost citit de 1954 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole