close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Depresia

Depresia
Poate te intereaza si...

Depresia este de fapt o tulburare a starii afective, tulburare ce duce la aparitia unei trairi de tristete sau de pierdere a sperantei pentru o perioada indelungata de timp.
Depresia este o afectiune foarte des intalnita, dar care este tratabila. Pentru ca depresia sa poata fi tratata, trebuiesc intelese anumite aspecte ale acestei afectiuni.

1. Depresia este mai complicata decat tristetea

Este omenesc sa va simtiti tristi. Tristetea este o reactie naturala la anumite intamplari si circumstante dureroase. Toata lumea are perioade in viata in care se simte trist. Depresia este insa o boala care prezinta mult mai multe simptome decat doar o stare de spirit proasta.

2. Depresia nu necesita intotdeauna un motiv intemeiat

Cateodata, oamenii cad in depresie din cauza unor motive care par intemeiate, cum ar fi pierderea locului de munca sau decesul cuiva drag. In cazul in care apare depresia clinica, nu este nevoie de un motiv intemeiat. Substantele chimice de la nivelul creierului care sunt responsabile pentru starea de spirit intra in dezechilibru, astfel incat se poate ca toate aspectele vietii dumneavoastra sa fie in ordine, dar dumneavoastra sa va simtiti depresivi.

3. Depresia poate aparea si in cazul copiilor

Exista un mit conform caruia copilaria este o perioada vesela, plina de bucurii si lipsita de griji. Desii copii nu trec prin aceleasi probleme ca ale adultilor ( cum ar fi cele financiare sau cele legate de locul de munca), asta nu inseamna ca ei nu pot suferi de o depresie. Copilaria aduce cu sine anumiti factori de stres, cum ar fi rautatile celorlalti si dorinta de a fi acceptat de un anumit grup.

4. Depresia chiar este o boala

Nu sunteti nebun. Depresia este o boala neurologica care este cauzata de un dezechilibru de substante chimice de la nivelul creierului.

5. Depresia se poate trata

Daca vi s-a pus diagnosticul de depresie, asta nu inseamna ca trebuie sa suferiti. Exista cateva tratamente care sunt disponibile pe piata, printre care tratamentele medicamentoase si psihoterapia.


Acest articol a fost citit de 1325 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole