close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Dementa

Dementa
Poate te intereaza si...

Dementa nu este o boala in sine, ci un termen folosit de medici. Termenul de dementa este folosit de medici pentru a descrie diverse afectiuni cerebrale ce cauzeaza pierderea memoriei si alte afectiuni.

Desi unele tipuri de dementa sunt carcateristice inaintarii in varsta, nici unul dintre aceste tipuri nu face parte din procesul normal de imbatranire. Exista unele simptome care sunt caracteristice pentru dementa. Dintre aceste simptome enumeram:

- probleme ce apar la nivelul memoriei pe termen scurt si a capacitatii de invatare. Persoanele pot pierde anumite obiecte, pot uita unde sunt puse, pot uita anumite programari sau conversatii, sau pot pune aceeasi intrebare la nesfarsit.

- dificultatea terminarii unor sarcini complexe, dificultatea de a urma o reteta pentru o anumita mancare si dificultatea de a realiza anumite sarcini care presupun un proces de gandire intens.

- dificultatea de a rationa. Incapacitatea de a rezolva problemele de zi cu zi, cum ar fi o pana de cauciuc. Persoanele se irita usor, fara nici o explicatie.

- dificultatea orientarii spatio – temporare. Dificultatea de a recunoaste semnele de circulatie si indicatoarele in general.

- problemele legate de limbaj. Dificultatea de a vorbi, de a asculta si de a urmari sau a participa la o conversatie

- schimbari comportamentale si de personalitate. O persoana care pana la un moment dat era activa, nu mai poate raspunde la intrebarile elementare si nu mai poate duce la bun sfarsit indatoririle casnice. Persoanelor le este din ce in ce mai greu sa aiba incredere. Devin suspicioase.


Acest articol a fost citit de 1329 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole