close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Degenerescenta maculara

Degenerescenta maculara
Poate te intereaza si...

Degenerescenta maculara afecteaza in principal persoanele peste 65 de ani. In degenerescenta maculara este afectata macula, componenta ochiului responsabila cu vederea centrala. Degenerescenta maculara este o afectiune oftalmologica.
Degenerescenta maculara, simptome:

Pierderea vederii in degenerescenta maculara are loc gradat, de aceea majoritatea oamenilor nu observa acest simptom de la inceput. Degenerescenta maculara nu provoaca durere. Pe masura ce afectiunea progreseaza, vederea poate fi incetosata, iar pacientul nu reuseste sa vada conturul obiectelor Pacientii nu mai reusesc sa citeasca scrisul mic.

In cazurile severe de degenerescenta maculara, vederea centrala este pierduta totala, iar vederea periferica nu este afectata. Unele persoane cu degenerescenta maculara nu mai pot distinge culorile obiectelor.

Cauzele pentru care apare degenerescenta maculara:

Degenerescenta maculara este in stransa legatura cu inaintarea in varsta. Desii exista si factori de mediu care pot duce la aparitia degenerescentei maculare, cercetatorii realizeaza studii pentru a afla care sunt factorii genetici din spatele acestei afectiuni. In degenerescenta maculara apare o schimbare vizibila la nivelul celulelor pigmentare maculare.

In unele cazuri, lipsa de oxigen de la nivelul retinei face ca mediatorii chimici sa transmita creierului semnale care fac ca la nivelul maculei sa se dezvolte noi vase de sange, proces numit neovascularizatie. Noile vase de sange sunt fragile, ceea ce face ca de la nivelul lor sa se scurga sange sau lichid in retina.


Acest articol a fost citit de 2137 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole