close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cum aleg implantul dentar perfect

Cum aleg implantul dentar perfect
Poate te intereaza si...

Implantul dentar: un zambet perfect, va rog! Implanturi de finete, lucrari dentare care dureaza peste 15 ani sau o plomba care face ca dintele natural sa arate chiar mai bine. La ora aceasta, exista si in Romania dentisti care aplica tehnologia de top in cazul pacientilor cu probleme grave la nivelul arcadelor dentare.

"Cel mai greu caz a durat 12 luni"

"Cele mai grele cazuri pentru dentist sunt la pacientii care si-au pierdut dintii si isi doresc implanturi. Pentru a putea oferi pacientului acest gen de tratament, ai nevoie de os suficient, stare de sanatate buna si multa rabdare din partea acestuia - implantul necesita controale obligatorii la fiecare 6 luni", spune dr. Daniela Costachescu, medic dentist, specialist in chirurgie orala.

"Cel mai greu caz a durat 12 luni. Il consider cel mai greu caz nu neaparat din privinta intervalului de timp, ci pentru ca a fost o provocare estetica. Este vorba despre o pacienta care-si dorea lucrari dentare pe implante si nu proteze, insa nu avea suficient os si nici o gingie pretabila unei estetici deosebite. Am facut aditii de os, iar dupa 6 luni am pus implanturi. Dupa alte 4 luni am facut modelari gingivale, iar apoi lucrarile definitive."

Dr. Daniela Costachescu practica stomatologia de 14 ani, in ultimii 5 a inceput sa se specializeze in implantologie si sa investeasca in aparatura de ultima generatie. La ora aceasta, ea face laserterapie, o metoda de tratament utilizata in aproape toate specialitatile stomatologice. Aceasta scade perioada de vindecare, durerea si inflamatia dupa interventie. In privinta implanturilor, laserul se poate folosi pentru asa numitele descoperiri de implante.

La fel de eficienta este si osteotomia cu piezosurgery. Vorbim despre un aparat pe baza de ultrasunete, care se foloseste strict la nivel osos, inflamatia si durerea dupa interventie reducandu-se pentru ca traumatismul este minim.

Se foloseste pentru modelari osoase estetice. "Cele mai performante proceduri facute intr-un cabinet stomatologic in ziua de azi, efectuate si in clinica noastra, sunt aditii de blocuri de os uman sau os artificial, latiri de creasta (acolo unde nu exista spatiu pentru implant), modelari estetice osoase si gingivale in vederea tratamentului pe implante", spun dr. Daniela Costachescu.

Cum aleg implantul perfect?

"Un implant reusit arata bine in os si la 10 ani de la inserare. Insa generatiile noi de implanturi, ale unor producatori renumiti, nu mai au o durata de viata limitata, deoarece au evoluat atat de mult prin cercetari incat nu se mai vorbeste de o durata definita", spune dr. Anca Vereanu (foto), medic primar stomatolog, specialist in chirurgie orala.

Dar ce face diferenta in privinta implanturilor? "Cunostintele in materie de chirurgie orala ale doctorului plus cunostinte avansate de protetica dentara. Un implant reprezinta un stalp protetic pentru viitoarea lucrare. Deci cunostintele de protetica ii permit doctorului sa plaseze implantul in pozitia optima realizarii lucrarii protetice, atat functional, cat si estetic. Majoritatea esecurilor in implantologie deriva din proasta pozitionare a implanturilor pe arcadele maxilare", continua dr. Vereanu.
Sursa: www.csid.ro

Acest articol a fost citit de 2769 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole