close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Coroane Dentare

Coroane Dentare
Poate te intereaza si...

O solutie de ultima generatie pentru o problema veche

O coroana de substitutie dentara este necesara in cazul in care un dinte trebuie substituit din diverse motive, procese carioase mari , obturatii vechi care nu mai fac fata fortelor ocluzale sau ruperea unei portiuni mari din dinte. De obicei o obturatie este menita sa substituie o parte mica a dintelui pe cand o coroana substituie intreaga suprafata dentara, coroanele sunt divizate in 3 categorii in general: Total Metalice (de obicei confectionate din aur), Metalo ceramice si Total Ceramice .

Coroane Dentare Total Cermice - acest tip de coroana este considerate ultima generatie de coroane dentare, ele fiind confectionate in totalitate din ceramica prin tehnica de frezare computerizata "CAD/CAM" sunt cele mai frumoase ca aspect si mimeaza dintele natural foarte bine. Dand un aspect natural in totalitate pana la punctul in care sunt foarte greu de deosebit fata de dintele natural, ele beneficiaza si de tehnici noi de cimentare cu materiale de ultima generatie care adera la bont formand o singura unitate cu coroana, dand astfel pacientului senzatia de dinte natural (asemanandu-se unei substituri a smaltului).

Coroane Dentare Metalo-Ceramice - aceste coroane au aspect aproape natural din 2 motive. Primul: coroanele metalo-ceramice avand un suport de metal este nevoie de un opac pentru a putea aplica ceramica peste el; acest opac nu mai permite refacerea transluciditatatii unui dinte natural chiar facand aceasta refacere a transluciditatii imposibila; al doilea motiv este ca aceste coroane dezvaluie o linie neagra la nivelul gingiilor - medicii incearca sa ascunda acest defect subgingival, desi insesesizabil in prima perioada - in timp gingiile se coloreaza gri spre negru cauzand un aspect inestetic al dintelui.

Total Metalice - aceste coroane sunt confectionate numai din metal fiind foarte inestetice si se folosesc in zonele posterioare de obicei la molari unde estetica nu este un considerent major.
Utilizand tehnologia clasica de confectionare a coroanelor, o coroana dentara intodeauna trebuia sa aiba un suport metalic, limitand astfel posibilitatea de a obtine rezultate estetice mai bune. Astazi, odata cu avansarea tehnologiei, putem confectiona coroane folosind numai ceramica ce ne confera posibilitatea de a ajunge la rezultate estetice mai bune si mai naturale mai ales in zona dintilor frontali, unde estetica si naturalul este poate cel mai important factor pentru pacient.

Recomandari
In situatii in care exista o grija pentru aspect si estetica este foarte importanta, coroanele total ceramice sunt recomandate.
In situatii in care trebuie refacuti mai multi sau toti dintii din grupul frontal coroanele total ceramice sunt recomandate.
Cand gingia dvs. este subtire si de o culoare roz deschisa mai ales in zonele vizibile, pentru a evita neplacerea in aparitia unei linii de culoare inchisa in jurul dinteleui este de preferat sa apelati la coroane total ceramice.
In situatile in care dintii dvs. laterali sunt vizibili in timpul vorbitului sau in timpul zambetului (de obicei la premolari) si estetica este un factor important sunt recomandate coroanele metalo-ceramice, ele dand un rezultat estetic bun.
Cand dintii care trebuie refacuti sunt in zone mai putin estetice, cum ar fi zona molarilor, sunt recomandate coroanele metalo ceramice sau cele total metalice, functia fiind mai importanta decat estetica in aceasta zona .

Dr. Razvan Yassin, Medic Stomatologie generala, Rezident Chirurgie, Clinica stomatologica Velvet Dental


Clinica Stomatologica de lux VELVET DENTAL

Adresa: Str. Sfanta Vineri nr. 29, parter, corp B, sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.3173997
Mobil: 0722.453.012
Fax: 021.317.37.87
E-mail: office@velvetdental.ro
Persoana de Contact: dl. Gheorghita Dinu
Adresa url: www.velvetdental.ro
Sursa: www.velvetdental.ro

Acest articol a fost citit de 3203 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole