close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Coroana dentara

Coroana dentara
Poate te intereaza si...

Coroana dentara este o metoda prin care se restaureaza structura dintelui. Coroana dentara este folosita de catre dentist atunci cand structura dintelui este afectata din cauza unor carii sau a unor traumatisme.

Atunci cand un dinte este fracturat sau este foarte afectat de o carie dentara, dentistul va poate recomanda amplasarea unei coroane dentare. Coroana dentara actioneaza ca suport pentru structurile dentare ramase si imbunatateste aspectul general al danturii.

Coroana dentara poate fi de mai multe tipuri, dintre acestea enumeram: coroana dentara facuta din portelan, corona dentara facuta dintr-un aliaj de portelan si metal si coaroana dentara din metal.

Albirea dentara

Dentistul va face in asa fel incat culoarea coroanei dentare sa se potriveasca cu culoarea dintilor. Daca va ganditi sa va albiti dintii, ar trebui sa-i spuneti dentistului despre asta inainte sa va amplaseze coroana dentara. Din moment ce produsele de albire nu afecteaza culoarea coroanei dentare, dentistul va dori ca mai intai sa realizeze tratamentul de albire al dintilor si abia mai apoi sa puna coroana dentara. Astfel, coroana dentara va avea aceeasi culaore cu cea a dintilor albiti.

Amplasarea coroanei dentare

Pentru amplasarea coroanei dentare sunt necesare cel putin doua vizite la cabinetul dentistului. Prima data dentistul va indeparta cariile, va pregati si va slefui dintele dupa care va face un mulaj. Dentistul va amplasa apoi o coroana temporara care este facuta din ceramica, plastic sau metal. Pe parcursul celei de a doua programari, dentistul va indeparta coroana temporara si va ajusta, amplasa si cimenta coroana dentara la locul ei.


Acest articol a fost citit de 3025 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole