close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Copiii trebuie să se joace afară, pentru a evita apariţia miopiei

Copiii trebuie să se joace afară, pentru a evita apariţia miopiei
Poate te intereaza si...

Expunerea copiilor la lumina naturală a soarelui reduce riscul de apariţiei a miopiei, o afecţiune a vederii, afirmă autorii unui studiu recent.

Într-adevăr, copiii care petrec mai mult timp în exterior sunt mai bine protejaţi contra miopiei, iar lumina naturală pare să fie factorul protector determinant, potrivit unui studiu recent britanic.

Medicul Jeremy Guggenheim şi colegii săi de la Bristol's School of Social and Community Medicine şi de la Universitatea din Cardiff au analizat testele de acuitate vizuală în cazul a 7.000 de fete şi băieţi din comitatul Avon din sud-vestul Angliei, monitorizaţi de la vârsta de şapte ani şi până la vârsta de 15 ani. Părinţii lor au comunicat autorilor studiului numărul de ore petrecute de copiii lor afară, în fiecare săptămână, în special în intervalul de vârstă 8 - 9 ani, o perioadă importantă, deoarece acesta este intervalul în care se declanşează miopia. La 11 ani, copiii lor au purtat un accelerometru, timp de o săptămână, care măsura activitatea fizică depusă.

Rezultatele acestui studiu publicat în revista Investigative Ophthalmology & Visual Science: în rândul copiilor care s-au jucat cel mai mare număr de ore afară (cel puţin trei ore pe zi în timpul verii şi cel puţin o oră pe zi în timpul iernii) s-au înregistrat, la vârsta de 15 ani, cele mai puţine cazuri de miopie, în comparaţie cu cei care au petrecut mai mult timp în interior. Aceste rezultate sunt valabile indiferent de gradul de intensitate al activităţilor fizice depuse în exterior.

Incitarea celor mici să petreacă mai mult timp în exterior ar fi astfel un mijloc simplu pentru prevenirea miopiei la copii. Totuşi, şi alţi factori pot să intervină şi să interacţioneze între ei înfluenţând astfel apariţia acestei tulburări vizuale. Multiplicarea ecranelor (computere, tablete şi telefoane inteligente) şi educaţia care îi determină pe copii să rămână cât mai mult în casă pentru a-şi face temele reprezintă factori determinanţi pentru epidemia de miopie care a cuprins Asia. De exemplu, 90% dintre tinerii din Singapore sunt miopi la terminarea liceului - un procent de nouă ori mai ridicat decât cel înregistrat în rândul tinerilor din Australia.

Sursa: mediafax.ro


Acest articol a fost citit de 1005 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole