close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Consumul de metamfemine

Consumul de metamfemine
Poate te intereaza si...

Consumul si productia de metamfetamine, un drog puternic stimulator, a devenit o problema foarte importanta in toata lumea. Jargonurile folosite pe strada pentru acest drog puternic sunt : met, cuart sau cristal. Metamfetamina a mai fost numita si „cocaina oamenilor saraci”. Consumul de metamfetamine poate cauza probleme serioase de sanatate, precum si probleme serioase la nivelul dintilor si cavitatii bucale.

Ce este Gura Meth?

„Gura meth” este un termen folosit de catre stomatologi si medici in general pentru a descrie cavitatea bucala a unui consumator de metamfetamina, datorita rapiditatii cu care ii cad dintii. Caderea dintilor survine in urma consumului de acest drog periculos. Consumul de metamfetamine poate duce la o cadere sau cariere atat de puternica a dintilor incat acestia nu mai pot fi salvati si trebuie extrasi imediat. Unii stomatologi compara chiar „gura meth” cu asa numita „ gura de biberon”, termen folosit de dentisti pentru a descrie cavitatea bucala a unui copil care a fost trimis la culcare cu un biberon de lapte sau suc in gura in mod repetat, acest lucru ducand la o cadere precoce a dintilor.

Cum iti poate afecta consumul de metamfetamine cavitatea bucala?

Consumul de metamfetamine iti poate afecta cavitatea bucale in numeroase feluri:
-Datorita starii de euforie pricinuite de aceste droguri, consumatorii au pofta de bauturi carbogazoase si de dulciuri. Consumul excesiv de aceste alimente duce la probleme dentare serioase.
-Starea de euforie provocata de acest drog dureaza cam 12 ore, timp in care consumatorii probabil ca nu se vor spala pe dinti si nici nu vor folosi ata dentara. Prin urmare, zaharurile vor ramane pe dintii lor pentru perioade indelungate de timp.
- Acidul continut de acest drog iti poatre afecta dintii. Printre ingredientele pe care le poate contine acest drog se afla acidul de la baterie, antigel, lichid de curatare a instalatiilor sanitare, lesie si medicamente ce se dau fara retata care contin o substanta numita efedrina.
-Consumatorii de metamfetamina au tendinta sa-si scrasneasca sau sa-si inclesteze dintii.
-Metamfetamina usuca saliva care ar trebui sa protejeze dintii.

Din pacate nu exista foarte multe lucruri pe care un dentist le poate face pentru un pacient care prezinta „gura meth”. Stomatologul poate in schimb sa-l informeze pe consumator despre efectele pe care le poate avea consumul de droguri si, ii poate recomanda serviciile unui consilier pentru aceasta problema. Totusi, tratarea unei dependente de metamfetamine este un proces lung si care necesita multa rabdare.
Acest articol a fost citit de 2238 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole