close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Consumul de amfetamine la adolescenti

Consumul de amfetamine la adolescenti
Poate te intereaza si...

Consumul de amfetamine la adolescenti conduce la schimbari permanente atat in functionarea creierului cat si la nivel comportamental.

Consumul de amfetamine in adolescenta poate cauza dezechilibre neurobiologice si creste riscul de a avea un comportament deviant, iar aceste efecte pot persista pana la varsta adulta, chiar daca subiectii nu mai utilizeaza droguri. Acestea sunt concluziile unui nou studiu efectuat pe caini de catre Dr. Gabriella Gobbi si colegii ei de la Universitatea MUHC.

Studiul, publicat in The International Journal of Neuropsychopharmacology, este printre primele care pune in lumina reflectoarelor efectul nociv si de lunga durata al consumului de amfetamine in adolescenta asupra functiilor creierului si asupra comportamentului ulterior al subiectilor.

Amfetamina este un drog psihostimulator care induce o stare de veghe a crescuta, lipsa concentrarii, in asociere cu oboseala si scaderea apetitului alimentar.

Acest medicament, cunoscut sub numele de "speed", este de asemenea folosit si ca stimulent al performantei. Potrivit unui raport al Oficiului Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate (UNODOC) din 2011, mai mult de 10 % dintre adolescentii din Statele Unite au folosit amfetamine. In Europa, intre 2 si 7 % dintre adolescenti au incercat amfetaminele, iar in Canada, numarul lor este estimat la putin peste cinci procente.

In urma cercetarilor s-au descoperit anomalii in activitatea creierului subiectilor carora li s-au administrat amfetamine in adolescenta, asociate cu tulburari emotionale si cu boli psihice, cum ar fi depresia sau dependenta, precum si modificari in comportamentul acestor subiecti.Acest articol a fost citit de 3303 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole