close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Congestia nazala

Congestia nazala
Poate te intereaza si...

Congestia nazala este termenul medical folosit pentru a descrie nasul infundat. Congestia nazala apare atunci cand la nivelul tesuturilor nazale si a vaselor de sange exista fluid in exces.

Congestia nazala este cauzata in general de alergii. Dintre alte cauze pentru care apare congestia nazala, enumeram: anomaliile structurale, deviatia de sept, hipertrofia vegetatiilor adenoide (polipi), sinuzita cronica, rinita nonalergica, rinita vasomotorie si refluxul gastric.

Anomaliile structurale

Dintre anomaliile structurale care provoaca congestia nazala enumeram: deviatia de sept si hipertrofia vegetatiilor adenoide (polipi). Acestea se diagnosticheaza cu ajutorul radiografiilor si tomografiilor computerizate. In acest caz, tratamentul se face cu ajutorul interventiilor chirurgicale.

Sinuzita cronica

Congestia nazala care nu este cauzata de alergii poate fi cauzata de o infectie cronica a sinusurilor. Spre deosebire de infectiile sinusale acute, infectiile sinusale cronice pot imita simptomele rinitei alergice. Diagnosticul se face cu ajutorul radiografiilor si tomografiilor sinusale. Tratamentul poate fi pe baza de antibiotice sau empiric.

Rinita non alergica

Simptomele rinitei non alergice sunt asemanatoare cu cele date de alergii, numai ca testele pentru alergii sunt negative. Dintre cauzele pentru care apare rinita non alergica enumeram: rinita vasomotorie si refluxul gastroesofagian. Tratamentul rinitei non alergice se face de obicei cu ajutorul medicamentelor pe baza de steroizi si antihistamine. Pentru ameliorarea simptomelor generate de rinita non alergica se pot utiliza spray – urile nazale.


Acest articol a fost citit de 1798 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole