close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Colon iritabil

Colon iritabil
Poate te intereaza si...

Cand spunem colon iritabil, ne referim la sindromul de colon iritabil. Colon iritabil este numele unei afectiuni localizate la nivelul sistemului digestiv, mai precis la nivelul colonului. Persoanele care sufera de colon iritabil pot prezenta simptome ca: balonare, crampe, diaree si constipatie. Daca suferiti de colon iritabil, trebuie sa stiti ca simptomele acestei afectiuni pot fi ameliorate
Afectiunea numita colon iritabil nu provoaca aparita unor afectiuni mai serioase, cum ar fi boala Crohn (boala inflamatorie a colonului) sau cancer de colon.

Colon iritabil, cauze:

Nu se cunosc exact cauzele pentru care apare sindromul de colon iritabil, iar acestea pot varia in functie de persoana. Persoanele care sufera de colon iritabil pot prezenta o sensibilitate crescuta la nivelul intestinelor sau pot avea probleme in ceea ce priveste miscarile intestinale.
Pentru unele persoane care sufera de colon iritabil, anumite alimente, stresul, dezechilibrele hormonale si unele antibiotice pot declansa durere si alte simptome.

Colon iritabil, simptome:

Principalele simptome pe care le genereaza un colon iritabil sunt: durere asociata constipatiei sau diaree. Dintre alte simptome pe care le da sindromul de colon iritabil, enumeram: balonare, prezenta de mucus in scaun si senzatia de defecatie incompleta.
La majoritaea persoanelor care sufera de colon iritabil, episoadele de constipatie alterneaza cu episoadele de diaree. In general, unul dintre aceste simptome este mai prezent decat celalalt.
Sindromul de colon iritabil este o afectiune destul de des intalnita. In cazul unor persoane, simptomatologia este atat de usoara incat acestea pot trai intreaga viata fara sa stie ca sufera de colon iritabil. Pentru alte persoane, simptomatologia este una clasica.


Acest articol a fost citit de 3939 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole