close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ciulinul Laptelui Proprietati benefice

Ciulinul Laptelui Proprietati benefice
Poate te intereaza si...

Ciulinul laptelui este o planta folosita la scara larga in medicina alternativa datorita proprietatilor benefice pe care le are. Denumirea oficiala pe care o are ciulinul laptelui este Silybum marianum. Denumirea populara este armurariu. Ciulinul laptelui este folosit in special ca remediu natural impotriva afectiunilor hepatice. In functie de partea plantei care este folosita, ciulinul poate fi folosit pentru tratarea mai multor afectiuni. In acest articol va prezentam cateva modalitati prin care puteti utiliza ciulinul laptelui.

Desi este o planta nativa din zona mediteraneana, la ora actuala aceasta poate fi gasita raspandita in mai multe zone de pe glob. Ciulinul laptelui are tulpina groasa si spinoasa si poate atinge circa un metru in inaltime. Floarea are dimensiuni mari si o culoare roz – mov si trebuie recoltata in special la inceputul verii, atunci cand este complet deschisa, iar fructele (semintele) trebuiesc recoltate toamna.
Proprietatile benefice ale ciulinului de lapte:

Hemoragia:
In principal, semintele ciulinului de lapte sunt un remediu excelent pentru oprirea hemoragiilor. Pentru un efect mai intens, este recomandat sa preparati mai intai termic semintele.
Intoxicatiile:
Simlimarina, o substanta obtinuta din semintele de ciulinul laptelui, poate fi folosita pentru a contracara efectele intoxicatiei cu ciuperci.
Afectiunile vezicii biliare:
Ingestia de 1 ml zilnic de tinctura din ciulinul laptelui ajuta la profilaxia pietrelor de vezica biliara. Tinctura de ciulinul laptelui este un remediu excelent impotriva afectiunilor de la nivelul organismului.
Problemele hepatice:
Planta si semintele preparate termic sunt un stimulent puternic pentru ficat. Acestea pot fi folosite pentru tratarea simptomatologiei date de hepatita. Pentru a trata aceasta afectiune, fierbeti circa 20 de grame de seminte intr-un litru de lapte si consumati 3 – 4 cani din acest amestec in fiecare zi.
Nu se recomanda ca persoanele care sufera de hipertensiune sa foloseasca remedii naturale din ciulinul laptelui. In afara de aceasta, nu trebuiesc luate nici un fel de alte precautii cand consumati ciulinul laptelui.


Acest articol a fost citit de 5825 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (4)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole