close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Celule care vindeca inima

Celule care vindeca inima
Poate te intereaza si...


Doua terapii experimentale, bazate pe celule suse, prelevate din maduva osoasa si din muschi, reprezinta o speranta pentru refacerea inimii afectate de infarct. Terapiile se afla in faza testelor experimentale.
Primele rezultate au fost prezentate la al 56-lea Congres anual american al Colege of Cardiology de la New Orleans, care a reunit aproximativ 30.000 de specialisti. Potrivit prof. dr. Joshua Hare de la Scoala de Medicina a Universitatii Miami, unul dintre teste a folosit celule suse din maduva osoasa, ceea ce reprezinta o premiera in cardiologie. Aceste celule prezinta multiple avantaje, sustine prof. Joshua, coordonator al primului studiu. Celulele suse pot fi prelevate de la donatori diferiti din punct de vedere genetic, se pregatesc relativ simplu si au tendinta de a se regrupa in zone ale corpului care au suferit leziuni.
Al doilea studiu, coordonat de dr. Nabil Dib, director al Clinicii de Terapie Celulara Cardiaca de la Universitatea din California, a folosit celule suse din muschi – numite mioblaste – prelevate din alti muschi ai pacientului. Celule suse au fost implantate cu ajutorul unui cateter in interiorul vaselor inimii, in portiunile deteriorate, la 23 de pacienti cu inima slabita din cauza infarctului. In cazul a 11 pacienti carora le-au fost implantate aproximativ 600 de milioane de celule suse musculare s-a inregistrat, dupa sase luni, o vizibila ameliorare a functiilor cardiace si a calitatii vietii. Aceasta procedura este simpla, fara a fi necesara anestezie.
La ora actuala, atat in SUA, cat si in statele Uniunii Europene, bolile cardiovasculare reprezinta un adevarat flagel. Din pacate, se inregistreaza o scadere a varstei pacientilor diagnosticati cu boli de inima severe, invalidante.
Sursa: www.clinicistomatologice.ro

Acest articol a fost citit de 1238 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole