close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cei mai comuni alergeni

Cei mai comuni alergeni
Poate te intereaza si...

Alergenii sunt factorii care declanseaza alergiile. Alergiile sunt un raspuns imun anormal al organismului care se declanseaza in momentul in care acesta intra in contact cu alergenii. Alergenii sunt de mai multe feluri. Alergiile pot fi usoare dar enervante sau subite si potential fatale. In acest articol va prezentam o lista cu cei mai comuni alergeni.

Polenul
Expunerea la polen poate declansa alergiile sezoniere. Dintre simptome enumeram: stranut, rinoree, congestie nazala si secretii lacrimale abundente. Tratamentul se face cu medicamente prescrise de medic sau cu injectii.

Parul de animale
Proteinele secretate de glandele de la nivelul tegumentului animalelor pot provoca reactii alergice. Aceste alergii se dezvolta de obicei pe parcursul a cativa ani, iar simptomele pot aparea chiar si cand nu aveti contact cu nici un animal.

Acarienii
Acarienii sunt niste organisme microscopice care se afla la nivelul prafului. Acarienii stau in locurile in care exista umiditate mare si se hranesc cu celulele moarte ale oamenilor si animalelor, precum si cu polen, bacterii si fungi.

Intepaturile de insecte
Persoanele care sunt alergice la intepaturile de insecte pot avea o reactie alergica severa care le poate ameninta viata. Dintre simptome enumeram: greata, oboseala, febra si inflamarea si/sau inrosirea zonei din proximitatea intepaturii. In unele cazuri, intepaturile de insecte pot provoca socul anafilactic. Dintre simptomele anafilaxiei enumeram: insuficienta respiratorie, urticarie, inflamarea fetei, a gatului sau a gurii, puls crescut, ameteala, hipotensiune arteriala. Celora care dezvolta reactii alergice severe in urma intepaturilor ar trebui sa li se administreze epinefrina.

Mucegaiul
Mucegaiul produce alergeni, iritatii si in unele cazuri substante toxice. Inhalarea sporilor de mucegai poate produce reactii alergice la indivizii sensibili. Mucegaiul are nevoie de umezeala pentru a se dezvolta. Incercati sa mentineti casa cat mai bine ventilata si evitati sa intrati prea des in contact cu zonele casei care retin umezeala, cum ar fi beciul


Acest articol a fost citit de 1620 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole