close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce trebuie sa stiti despre varsat de vant

Ce trebuie sa stiti despre varsat de vant
Poate te intereaza si...

Varsat de vant este un termen popular folosit pentru a descrie o boala a copilariei. Termenul medical pentru varsat de vant este varicela. Varsat de vant este o boala infectioasa. Boala varsat de vant este o afectiune care nu prezinta riscuri pentru copii, dar pentru adulti este foarte riscanta deoarece poate provoca pneumonie bacteriana.

Aproape intotdeauna, persoanele care au avut varsat de vant in copilarie dezvolta imunitate pentru intreaga viata. Totusi, virusul care a provocat varsat de vant in perioada copilariei ramane in stadiu latent in organism. Virusul se poate reactiva si poate duce la aparitia zonei zoster.

Deoarece virusul care provoaca varsat de vant se poate transmite de la mama la fat si poate cauza malformatii, doctorii le sfatuiesc pe femeile care doresc sa ramana insarcinate sa-si faca un test de sange pentru a a confirma imunitatea fata de varsat de vant.

Varsat de vant, cauze:

Varsatul de vant este cauzat de virusul herpes zoster, cunoscut si sub numele de varicella zoster virus. In cele mai multe cazuri, calea de transmitere pentru varsat de vant este aerogena. O persoana se poate imbolnavi de varsat de vant si daca intra in contact cu asternuturile sau hainele unei persoane infectate.

In cazuri foarte rare, o persoana se poate imbolnavi de varsat de vant si daca intra in contact cu veziculele cu lichid ale unei persoane infectate.

Simptomele generate de varsat de vant incep sa apara la circa 21 de zile de la momentul infectarii. Varsatul de vant este cel mai contagios cu o zi inainte de aparitia eruptiei cutanate si timp de 7 zile dupa disparitia eruptiei.Acest articol a fost citit de 6092 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole