close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este paradontoza

Ce este paradontoza
Poate te intereaza si...

Ce este paradontoza?
"Maratonul" dentar in paradontoza incepe cu mobilitatea dintilor si se finalizeaza cu pierderea acestora. Paradontoza nu este o imbolnavire a dintilor, ci o boala care ataca radacina acestora, uneori chiar si osul maxilar sau mandibula, o boala a gingiei, care se manifesta in majoritatea cazurilor prin pierderea precoce a dintilor. Paradontoza reprezinta o degenerare a paradontiului, tesut prin care sunt fixati dintii in osul maxilarelor, constand in retractia gingiilor, dezvelirea pronuntata si, in final, caderea lor.

Paradontoza e confundata adesea cu gingivita, care reprezinta, de fapt, primul stadiu al bolii. Paradontopatiile se instaleaza lent, fara simptome evidente. Un semn important, cu ajutorul caruia se pune diagnosticul de certitudine in paradontopatii, il reprezinta pungile paradontale.

Acestea favorizeaza stagnarea secretiilor si a resturilor alimentare, predispunand la abcese de tip paradontal foarte dureroase. Imbolnavirile paradontale provoaca pacientului o stare de disconfort fizic si mai ales psihic. Boala paradontala e ireversibila, avansarea ei putand fi stopata printr-o buna igiena orala si vizite periodice la stomatolog.

Paradontoza este o bola genetica, dar care este agravata de:

tutun
consumul de alcool
tartru dentar (piatra pe dinti)
igiena bucala defectuoasa
lucrari protetice defectuoase

Simptome ale paradontozei:

mancarime gingivala
retractie gingivala
senzatii de disconfort gingival
sangerare gingivala
infectii si abcese paradontale
miros neplacut al gurii

Metode de tratament ale paradontozei:

Operatie cu laser
Prin sterilizarea si desfiintarea pungilor paradontale cu ajutorul laserului, urmand inaltarea si ingrosarea tesutului osos existent prin aplicarea osului liofilizat sau a unor membrane de colagen rezorbabile.
Tratamentul al paradontozei este numai chirurgical clasic sau prin laser si vacinuri antistafilocici sau micro injectari gingivale cu pronolil sau aplicarea a dentosolon sau alte tratamente medicale acestea sint complimentare unei interventii chirurgicale dar este o solutie radicala de tratament al paradontozei.

Aspectul clinic paradontoza

Papilele intradentare sunt congestionate si de culoare rosie inflamate. Aspectul clinic al mucoasei gingivale: apare inflamata cu zone ulcerate si sangerande, in special la nivelul papilelor hipertrofiate (ingrosate in volum), unde exista pungi pioreice profunde sau de adancime medie de unde iese secretie si fermentatie foarte urat mirositoare. Unde dintii prezinta un grad de mobilitate, aceasta este accentuata in paralel cu adancirea pungilor paradontale.

Imaginea radiologica (aspectul radiologic) paradontoza

Este importanta din cauza relatarii unui aspect real al consistentei si gradului de distrugere al osului alveolar.

Prin imaginea radiologica ne arata osul distrus prin liza si osteita si prin scurtarea inaltimii osului alveolar.

O data confirmat diagnosticul paradontopatiei esentiala evolutiva, dupa examenele clinice si radiologice ramane de vazut tratamentul chirurgical pentru indepartarea tesutului de granulatie care este produsul acestei boli (paradontoza) si prin adaugarea implantului de os in locul osului alveolar care a fost distrus de paradontoza.

Tratamentul paradontozei este complex chirurgical si cu laser terapie, totul pentru a reda sau a reface aspectul frumos, sanatos si fara miros fitid al gurii unde se reda zambetul sanatos al pacientului.

Semnele aparitiei paradontozei: sangerarea gingiilor, prurit gingival (mancarime sau senzatie de disconfort) si retractie gingivala (dupa examen clinic) si retractia osoasa (dupa examen radiologic).

Tutunul, tartrul dentar (piatra), alcoolul, lucrari protetice defectuoase, toate acestea sunt factori de agravare a situatiei paradontozei.Acest articol a fost citit de 6887 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole