close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este nevrita optica?

Ce este nevrita optica?
Poate te intereaza si...

Nevrita optica este o inflamatie a nervului optic. Nervul optic este un manunchi nervos care transmite informatia de la ochi la creier. Dintre simptomele cele mai intalnite in nevrita optica enumeram durerea si pierderea temporara a vederii.
Nevrita optica apare de obicei impreuna cu o boala autoimuna. De obicei, bolile autoimune sunt declansate de o infectie. In cazul unor oameni, semnele si simptomele caracteristice nevritei optice pot fi un semn pentru o alta afectiune cum ar fi scleroza multipla.

Majoritatea oamenilor care au avut un singur episod de nevrita optica isi recapata vederea. Tratamentul pe baza de steroizi grabeste vindecarea dupa un episod de nevrita optica.
Nevrita optica apare de obicei la un singur ochi, dar poate afecta ambii ochi simultan. Dintre simptomele carcateristice pentru nevrita optica, enumeram:

Durere. Persoanele care sufera de aceasta afectiune prezinta durere oculara care se inrautateste in miscarile oculare. Acest tip de durere oculara prezinta un varf dupa cateva zile de la debut.
Pierderea vederii. Gradul de pierdere al vederii asociat cu nevrita optica poate varia. Majoritatea persoanelor prezinta cel putin o pierdere temporara a vederii. Pierderea vederii poate fi inrautatita de caldura si de exercitii. In unele cazuri, pierderea vederii este ireversibila.
Pierderea capacitatii de a percepe culorile (discromatopsie). Nevrita optica afecteaza capacitatea de percepere a culorilor. Persoanele cu aceasta afectiune nu mai percep corect culoarea rosie.
Lumini intermitente. Persoanele care sufera de nevrita optica afirma ca vad lumini intermitente.

Nevrita optica poate fi un simptom pentru scleroza multipla. In circa 15 – 20% din cazuri, primul simptom care apare in scleroza multipla este nevrita optica.

Nevrita optica, Cauze:
Nu se cunosc cauzele exacte pentru care apare nevrita optica. Se crede ca aceasta afectiune apare din cauza unei boli autoimune in care organismul detecta ca non self mielina, substanta cu care este acoperit nervul optic. In mod normal, mielina ajuta impulsul nervos sa ajunga mai repede de la ochi la creier. Nevrita optica intrerupe acest proces si afecteaza vederea.

Urmatoarele boli autoimune sunt asociate cu aparitia nevritei optice:
- scleroza multipla
- neuromielita optica
- sarcoidoza
- lupus eritematos sistemic


Acest articol a fost citit de 3471 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole