close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este indicele de masa corporala?

Ce este indicele de masa corporala?
Poate te intereaza si...

Este o modalitate prin care puteti masura cantitatea de tesut adipos din organism bazandu-va pe inaltime si greutate. Indicele de masa corporala se prescurteaza IMC. Indicele de masa corporala se calculeaza destul de simplu.

Pentru a calcula indicele de masa corporala trebuie sa stiti inaltimea si greutatea.
Indicele de masa corporala este definit ca raportul dintre masa corporala, exprimata in kilograme, impartita la patratul inaltimii, exprimata in metri. Formula are ca rezultat un cantitate exprimata in kg/m2.

IMC=(greutate (kg))/(inaltime (m))

Cum se interpreteaza indicele de masa corporala?

IMC mai mic ca 18,5 – sunteti subpoderal . Este indicat sa vorbiti cu medicul dumneavoastra pentru a gasi o modalitate de a mari aportul caloric

IMC cuprins intre 18,5 si 24, 9 – aveti o greutate normala. Incercati sa va mentineti cu ajutorul unei alimentatii echilibrate si al exercitiilor fizice.

IMC cuprins intre 25,0 si 29,9 – sunteti supraponderal. Este foarte important sa faceti niste modificari in stilul de viata pentru a scapa de kilogramele in plus.

IMC peste 30 – sunteti obez. S-a demonstrat ca obezitatea provoaca o multime de complicatii pentru sanatate, deci este absolut necesar sa faceti niste schimbari in alimentatie si in stilul de viata. Este important sa discutati despre asta cu medicul dumneavoastra si cu nutritionistul.

Desi indicele de masa corporala este o modalitate destul de buna de evaluare a starii de sanatate, nu este singura modalitate de care medicul are nevoie pentru a evalua sanatatea pacientului.

Este important de asemenea sa stiti ca indicele de masa corporala nu face diferenta intre masa adipoasa si masa musculara. O persoana care este foarte atletica poate avea un indice de masa corporala crescut deoarece are foarte multa masa musculara.


Acest articol a fost citit de 1488 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole