close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este icterul?

Ce este icterul?
Poate te intereaza si...

Icterul poate aparea la bebelusi, copiii, dar si la adulti. Icterul nu este o boala de sine statatoare. Icterul apare in momentul in care exista un nivel ridicat de bilirubina in sange. Bilirubina este produsa de scindarea hematiilor.

Bilirubina in exces face ca pielea, ochii si mucoasele sa capete o culoare galbena. In cazul adultilor, icterul poate indica o afectiune localizata la nivelul ficatului. Daca nu este tratata cauza, poate aparea insuficienta hepatica.

In cazul nou nascutilor, icterul este destul de des intalnit deoarece acestia prezinta un numar mare de hematii care incep sa se descompuna imediat dupa nastere. In cazul bebelusilor, icterul apare de obicei intre zilele 3 si 5 de viata si dispare de la sine dupa o perioada.

In cazul copiilor care sunt alaptati, icterul poate dura si circa 3 saptamani. Icterul care apare in primele 24 de ore de viata nu este considerat a fi un lucru normal si de aceea trebuie anuntat imediat medicul.

De cele mai multe ori, nou nascutilor li se masoara nivelul de bilirubina inainte de a fi externati. Daca nivelul de bilirubina este crescut, acestia for fi asezati sub o lampa speciala pentru a se scinda bilirubina mai repede. Nivelurile ridicate de bilirubina pot afecta creierul provocand o afectiune numita icter nuclear.

Daca bebelusul dumneavoastra prezinta icter in momentul externarii, este important sa va asigurati ca acesta are o alimentatie echilibrata si ca este controlat in mod regulat de catre pediatru. Nu ascultati de persoanele care va sfatuiesc sa expuneti copilul la lumina solara pentru ca icterul sa-i treaca. Acest lucru nu este adevarat. In plus, bebelusul prezinta riscul de a face insolatie.

Icterul care apare la bebelusii mai mari si la copii nu este considerat a fi normal. In acest caz, icterul poate semnala unele probleme ale ficatului, o infectie sau alte afectiuni. Daca observati acest lucru, anuntati-va medicul imediat.


Acest articol a fost citit de 1798 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole