close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este gingivoplastia?

Ce este gingivoplastia?
Poate te intereaza si...

Gingivoplastia este un tratament care este facut de dentist pentru a remodela gingiile si pentru a le oferi un aspect mai placut. Gingiile sunt remodelate din mai multe motive: unele persoane au gingii care nu s-au retras dupa ce a avut loc eruptia dintilor permanenti sau buzele unor persoane permit expunerea unei suprafete mari din gingie. O data cu inaintarea in varsta, are loc procesul de retractie gingivala, proces care implica expunerea unei suprafete mai mari a dintelui.

Persoana care prezinta “zambet gingival” se poate simti rusinata de aspectul zambetului. Gingivoplastia este mai mult un tratament de cosmetica dentara care este de cele mai multe ori realizat pentru imbunatatirea increderii in sine. Gingivoplastia este realizata de cele mai multe ori doar in cazul incisivilor si caninilor, deoarece acestia sunt dintii care sunt cel mai expusi atunci cand o persoana zambeste.

In trecut, gingivoplastia era un tratament foarte dureros si implica o recuperare destul de lunga. In zilele noastre gingivoplastia se face cu ajutorul laserului iar perioada de recuperare este minima. Pacientii trebuie sa ia analgezice pentru cateva ore dupa interventie si se pot hrani normal dupa o zi.

Pentru inceput, dentistul administreaza un anestezic local in locul in care trebuie sa realizeze gingivoplastia. Laserul cauterizeaza instantaneu vasele de sange, deci aproape ca nu exista sangerare. Tratamentul este unul foarte rapid. In functie de necesitate, gingiile pot fi coborate sau ridicate.

Gingivoplastia este de ajutor mai ales cand pacientul isi face si alt tratament de cosmetica dentara. De exemplu, gingivoplastia este utila inainte de aplicarea fatetelor dentare. Dupa terminarea interventiei este important ca pacientul sa urmeze indicatiile dentistului. Daca igiena orala nu este una adecvata, exista riscul de infectie. De asemenea, este important ca pacientul sa efectueze controale regulate la dentist pentru a-si putea mentine aspectul zambetului.

Este important sa va alegeti dentistul cu atentie. Dentistii trebuie sa aiba putina experienta pentru a putea efectua corect gingivoplastia. Atunci cand este realizat de un profesionist, acest tratament va poate schimba considerabil viata.


Acest articol a fost citit de 2123 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole