Ce este fructul loquat?

Poate te intereaza si...
Loquat-ul este un fruct de culoare galbena care creste in manunchiuri. Acest fruct mai este cunoscut si sub numele de pruna japoneza si se cultiva in multe parti ale lumii. Loquat este un fruct care nu numai ca are un gust foarte bun, dar are un continut ridicat de vitamine si minerale esentiale pentru organism.
Proprietatile benefice ale fructului de loquat:
Fibre:
Loquat-ul este este un fruct cu un continut ridicat de pectina. Pectina este o fibra solubila, care ajuta la pastrarea umiditatii de la nivelul colonului si actioneaza ca un laxativ natural. Astfel, pectina protejeaza membrana mucoasa a colonului de actiunea substantelor toxice si ajuta la profilaxia cancerului intestinal.
Colesterolul:
S-a confirmat ca pectina prezenta in fructul de loquat ajuta la reducerea nivelului de colesterol din organism si la eliminarea acestuia prin materiile fecale. Pectina reduce rata de absorbtie a colesterolului de catre organism.
Vitamina A si antioxidantii:
Fructul de loquat reprezinta o sursa directa de vitamina A si antioxidanti. Aceste substante ajuta la intarirea membranelor mucoase si a pielii. Conform studiilor, fructul de loquat consumat in cantitati mari, ajuta la profilaxia cancerului oral si pulmonar.
Potasiul, vitamina B si vitamina C:
Fructul proaspat de loquat are un continut bogat in potasiu si in vitamina B. Loquat are un continut ridicat de acid folic, vitamina B6, niacina si vitamina C. Potasiul intra in compozitia celulelor si ajuta la mentinerea homeostaziei. Potasiul ajuta la controlarea tensiunii si la prevenirea infarcturilor de miocard.
Minerale:
Loquat contine foarte multe minerale ca: fier, cupru, calciu, magneziu si mangan, printre altele. Magneziul este implicat in sinteza enzimelor antioxidante, iar cuprul si fierul sunt implicate in sinteza eritrocitelor.
Avertizare:
Semintele de loquat contin anumite substante toxice pentru organism. De aceea, se recomanda indepartarea semintelor inainte de consumarea fructului
Proprietatile benefice ale fructului de loquat:
Fibre:
Loquat-ul este este un fruct cu un continut ridicat de pectina. Pectina este o fibra solubila, care ajuta la pastrarea umiditatii de la nivelul colonului si actioneaza ca un laxativ natural. Astfel, pectina protejeaza membrana mucoasa a colonului de actiunea substantelor toxice si ajuta la profilaxia cancerului intestinal.
Colesterolul:
S-a confirmat ca pectina prezenta in fructul de loquat ajuta la reducerea nivelului de colesterol din organism si la eliminarea acestuia prin materiile fecale. Pectina reduce rata de absorbtie a colesterolului de catre organism.
Vitamina A si antioxidantii:
Fructul de loquat reprezinta o sursa directa de vitamina A si antioxidanti. Aceste substante ajuta la intarirea membranelor mucoase si a pielii. Conform studiilor, fructul de loquat consumat in cantitati mari, ajuta la profilaxia cancerului oral si pulmonar.
Potasiul, vitamina B si vitamina C:
Fructul proaspat de loquat are un continut bogat in potasiu si in vitamina B. Loquat are un continut ridicat de acid folic, vitamina B6, niacina si vitamina C. Potasiul intra in compozitia celulelor si ajuta la mentinerea homeostaziei. Potasiul ajuta la controlarea tensiunii si la prevenirea infarcturilor de miocard.
Minerale:
Loquat contine foarte multe minerale ca: fier, cupru, calciu, magneziu si mangan, printre altele. Magneziul este implicat in sinteza enzimelor antioxidante, iar cuprul si fierul sunt implicate in sinteza eritrocitelor.
Avertizare:
Semintele de loquat contin anumite substante toxice pentru organism. De aceea, se recomanda indepartarea semintelor inainte de consumarea fructului
Acest articol a fost citit de 3284 vizitatori