close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este diabetul de sarcina?

Ce este diabetul de sarcina?
Poate te intereaza si...

Daca nivelul de zahar din sange (glicemia) are valori mari in perioada in care sunteti insarcinta, inseamna ca aveti diabet de sarcina. De obicei, diabetul de sarcina dispare dupa nasterea copilulului.

Valori ridicate ale glicemiei pot cauza probleme atat pentru mama cat si pentru fat. Fatul se poate dezvolta prea mult ceea ce poate face ca nasterea sa fie mai dificila. Daca primesc tratament, majoritatea femeilor care sufera de diabet de sarcina pot naste un copil perfect sanatos.

Femeile care au prezentat diabet de sarcina sunt mai predispuse la aparitia diabetului de tip II decat femeile care nu au suferit de aceasta afectiune in timpul sarcinii. Puteti diminua riscul de aparitie al diabetului de tip 2, daca va pastrati o greutate normala, consumati alimente sanatoase si cresteti nivelul de activitate fizica.

Din ce cauza apare diabetul de sarcina?

Pancreasul secreta un hormon care se numeste insulina. Insulina ajuta organismul sa utilizeze si sa stocheze zaharurile contine de alimente. Astfel reusiti sa va tineti glicemia sub control. In momentul in care sunteti insarcinata, placenta produce hormoni care afecteaza activitatea insulinei. Astfel aparte fenomenul de rezistenta la insulina.

O femeie insarcinata poate face diabet in momentul in care pancreasul nu mai secreta suficienta insulina astfel incat glicemia sa fie mentinuta in limite normale.

Care sunt simptomele?

Deoarece diabetul de sarcina nu cauzeaza intotdeauna simptome, fiecare femeie ar trebui sa efectueze anumite controale pentru a fi sigura ca nu sufera de aceasta afectiune. Este important sa faceti aceste teste deoarece diabetul de sarcina poate afecta atat starea de sanatate a mamei cat si pe cea a fatului.


Acest articol a fost citit de 1642 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole