close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este depresia?

Ce este depresia?
Poate te intereaza si...

Clinic, depresia este o boala, o problema medicala. Ea afecteaza in mod semnificativ felul in care o persoana se simte, cauzand o indispozitie persistenta.

Depresia este adeseori insotita de o serie de simptome de ordin fizic si psihic care impiedica persoana sa isi desfasoare normal activitatile de zi cu zi. Persoanele afectate de depresie reactioneaza in general pozitiv la tratament.

Depresia are o varietate de simptome si afecteaza persoanele in mod diferit. Printre simptomele obisnuite ale depresiei se numara: o stare de tristete profunda, accentuata; insomnii; pierderea interesului pentru activitatile cotidiene si a motivatiei; instalarea sentimentului de inutilitate si de vinovatie; anxietate; pierderea interesului sexual; dureri fizice; incapabilitatea de concentrare.

Cauzele depresiei sunt numeroase. Ea poate aparea ca urmare a stresului, sau in urma unei pierderi. Pentru anumite femei, depresia apare dupa nastere (depresie postnatala). De asemenea, depresia poate fi parte a unei boli, cum ar fi tulbularea bipolara, in care o persoana trece de la o stare la alta fara un motiv aparent, alternand stari de bucurie exagerata cu stari de tristete profunda.

Depresia poate avea legatura cu orice cauza externa, dar asociata cu un dezechilibru chimic la nivelul creierului (depresie endogena). Cateodata o persoana poate fi atat de afectata incat nu mai distinge ce este real si ce nu.

Copiii si adolescentii pot fi, de asemenea, afectati de depresie si pot fi cel mai bine ajutati de catre un medic specialist.

In fiecare an, 6 % dintre adulti sunt afectati de aceasta boala.

Tratamentul poate reduce mult sau chiar poate elimina simptomele depresiei. Acest tratament poate include o combinatie de medicamente, terapie individuala sau suportul comunitatii. Cateodata poate fi folositoare si terapia electroconvulsiva (ECT).Acest articol a fost citit de 1664 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole