close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este angina difterica?

Ce este angina difterica?
Poate te intereaza si...

Angina difterica este o boala respiratorie foarte des intalnita in cazul copiilor mici. Angina difterica apare in special toamna si iarna. Aceasta afectiune cauzeaza inflamatia cailor respiratorii superioare si inferioare. Angina difterica face ca respiratia sa fie greoaie.
O criza de angina difterica poate fi un lucru infricosator, dar rareori reprezinta o problema serioasa. Copii se insanatosesc in general in cateva zile daca au parte de ingrijire si odihna.

Din ce cauze apare angina difterica?

Angina difterica debuteaza de obicei la cateva zile de la debutul unei raceli si este cauzata de acelasi virus ca si raceala. Angina difterica este contagioasa. Germenii care cauzeaza aceasta afectiune pot fi transmisi de la o persoana la alta prin intermediul tusei, stranutului si al contactului apropiat. Doua dintre cele mai bune masuri profilactice sunt: evitarea contactului cu o persoana bolnava si spalarea mainilor.

Pe masura ce copii inainteaza in varsta iar caile lor respiratorii se dezvolta, este mai putin probabil sa se imbolnaveasca de angina difterica. Vaccinul anti gripal poate fi o buna metoda pentru profilaxia anginei difterice.

Care sunt simptomele?
Simptomele anginei difterice sunt date de ingustarea cailor respiratorii. Dintre acestea enumeram: tuse, respiratie suieratoare si ingrosarea timbrului. Tusea este evidenta si adeseori este comparata cu sunetul scos de o foca. Crizele de angina difterica survin cel mai adesea seara, dar simptomele se amelioreaza la circa 2 – 5 zile de la debutul bolii.

Cum se pune diagnosticul de angina difterica?

Medicul poate pune diagnosticul de angina difterica pe baza simptomelor si pe baza anamnezei. Cateodata, medicii pot distinge sunetul specific al tusei chiar si prin telefon.

Deoarece angina difterica poate ingreuna respiratia, medicul poate face anumite teste pentru a vedea daca sangele este oxigenat suficient.Acest articol a fost citit de 3396 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole