close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce este alungirea coronara?

Ce este alungirea coronara?
Poate te intereaza si...

Alungirea coronara este un tratament de medicina dentara in care se indeparteaza tesut gingival sau tesut osos pentru a se expune mai mult din suprafata dintelui. Alungirea coronara este realizata in momentul in care structura dintelui este atat de afectata incat nu poate sustine o coroana dentara sau o plomba. Si in cazul in care exista o fractura dentara se poate face alungirea coronara.

Alungirea coronara poate fi realizata si in momentul in care coroana sau plomba dentara au cazut din caza unei carii aflate in profunzime. Daca dentistul doreste sa amplaseze o noua coroana dentara, va avea nevoie de o structura de sustinere.

Alungirea coronara poate fi necesara si in cazul in care pacientul prezinta “zambet gingival”. Unele persoane prezinta tesut gingival in exces la nivelul incisivilor superiori. Pentru a le imbunatati aspectul zambetului, dentistul va face o alungire coronara. Zambetul va fi mai atragator.

Cum se face?
Alungirea coronara se face sub anestezie locala. Timpul necesar efectuarii acestui tratament depinde de numarul de dinti. Chiar daca doar un singur dinte necesita acest tratament, dentistul va alege sa efectueze alungirea coronara si la nivelul dintilor din proximitatea dintelui afectat pentru ca zambetul sa aiba un aspect mai atragator.

In timpul tratamentului dentistul face niste incizii pentru a desprinde tesutul gingival de dinti. Daca alungirea coronara nu este suficienta, dentistul va expune mai mult din radacina si din tesutul osos pentru a putea aplica coroana. Daca dentistul este multumit de rezultat, acesta va dezinfecta gingiile cu o solutie salina si le va sutura. Dupa interventia chirurgicala , dentistul va va prescrie analgezice si o apa de gura speciala. Cel mai probabil va trebui sa adoptati o dieta bazata pe alimente moi. Exista posibilitatea ca zona respectiva sa sangereze pentru o perioada dupa incheierea interventiei chirurgicale. Ca si in cazul altor interventii chirurgicale, si pentru aceasta interventie exista riscul unei infectii. Infectiile pot fi prevenite daca urmati tratamentul medicamentos prescris de medic si daca aveti o igiena orala adecavata,

Dupa alungirea coronara, majoritatea pacientilor prezinta hipersensibilitate la stimuli termici: cald si/sau rece. Hipersensibilitatea apare din cauza ca radacina dintilor este expusa. Sensibilitatea dispare de obicei pe masura ca nervii se adapteaza. Daca vi se amplaseaza o coroana dentara, sensibilitatea va disparea aproape instantaneu.


Acest articol a fost citit de 2858 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole