close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Ce boli poate ameliora acupunctura

Ce boli poate ameliora acupunctura
Poate te intereaza si...

Ce boli poate ameliora acupunctura.
În cazurile uşoare sunt necesare zece şedinţe, dar, pentru tratarea afecţiunilor grave, e nevoie de mai multe vizite la cabinetul de acupunctura.

Migrenele, durerile de dinţi, astmul bronşic, miopia şi cataracta sunt doar câteva dintre afecţiunile care se pot ameliora prin acupunctura.

Cum decurge tratamentul cu ace

Zonele cu probleme sunt înţepate cu ace sterilizate. Specialiştii introduc acele în piele fie câţiva milimetri, fie un centimetru, în funcţie de zona vizată. „În mod normal, înţepătura nu este dureroasă şi nu se produc sângerări, dacă punctul este ales corect. Foarte rar apar senzaţii neplăcute”, spune Ciprian Popescu, specialist în acupunctură la Om Shanti, un centru de spa şi welness din Bucureşti.

Uneori acele se răsucesc rapid între degete după înţepătură, alteori sunt legate de un generator electric care produce o stimulare printr-un curent de slab amperaj.

Durata şedinţelor este de 20-25 de minute

O şedinţă de acupunctură durează între 20 şi 25 de minute. „Numărul de şedinţe variază în funcţie de boală sau tulburare: uneori au loc mai puţin de zece şedinţe, alteori tratamentul se întinde, cu tot cu pauze, pe câteva luni”, spune Ciprian Popescu.

În general, terapia este continuată şi după dispariţia simptomelor. Uneori simptomele se agravează după primele şedinţe. Această primă reacţie, numită şi agravare iniţială, dovedeşte că exista o problemă. Dacă după trei-cinci şedinţe nu apare nicio modificare, înseamnă că organismul vostru nu răspunde la această terapie.

O formă specială, auriculoterapia, tratează exclusiv punctele sensibile de pe pavilionul urechii. O altă tehnică creată în Germania (electroacupunctura după Voll) înlocuieşte acele cu un aparat electric care emite ministimuli electrici, eficienţi în tratarea anumitor disfuncţii.

Unii specialişti în acupunctură folosesc ocazional şi laserul de intensitate medie, care nici nu taie, nici nu arde, însă are suficientă energie pentru a stimula şi calma punctele dureroase.

Acupunctura nu trebuie practicată în timpul menstruaţiei.

MEDICINĂ ALTERNATIVĂ

La ce foloseşte această terapie

Înlătură: dureri de cap, migrene, dureri de dinţi, gingivite şi faringite, nevralgii şi diverse afecţiuni reumatice.

Tratează: infecţiilor intestinale, constipaţia, paraliziile după accidente cerebrale, afecţiuni nervoase ale membrelor (eficace doar în primele şase luni ale îmbolnăvirii).

Vindecă: sinuzite şi amigdalite, bronşită, astm bronşic, conjuctivită şi retinită, miopie şi cataractă (ambele doar în fazele incipiente), crampe ale esofagului şi gastrită.
Sursa: www.evz.ro

Acest articol a fost citit de 6772 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole