close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cavitatea orala

Cavitatea orala
Poate te intereaza si...

Foarte multe persoane sunt de parere ca nu exista nici o legatura intre starea de sanatate a organismului si cavitatea orala. Realitatea este ca starea de sanatate a organismului este in stransa legaturara cu cavitatea orala.
De fapt, cavitatea orala va poate oferi indicii despre sanatatea organismului, asta daca stiti unde sa cautati.
5 Indicii pe care cavitatea orala vi le da despre starea de sanatate a organismului

Indiciul numarul 1: Leziuni care nu se vindeca

Chiar si cele mai mici leziuni de la nivelul cavitatii orale pot fi un indicator pentru cancerul oral. Daca aveti anumite leziuni care nu se vindeca, prezentati-va imediat la dentist sau la doctor.
Adevarul este ca leziunile de la nivelul cavitatii orale sunt normale atata timp cat se vindeca intr-o perioada mai mica de doua saptamani. Daca acest lucru nu se intampla, cereti imediat ajutorul dentistului. Detectarea timpurie a cancerului oral este absolut necesara daca doriti sa aveti sanse sa va recuperati.

Indiciul numarul 2: Dintii care se clatina si sunt crapati, plus problemele cu smaltul

O data cu trecerea timpului, dintii incep sa se uzeze. Uzura dintilor incepe de la nivelul smaltului si provoaca in cele din urma craparea dintilor. Dar daca sunteti relativ tineri si aveti aceste probleme, atunci inseamna ca s-ar putea sa suferiti de reflux gastroesofagian.
In cazul acestei afectiuni, acidul de la nivelul stomacului ajunge la nivelul cavitatii orale si cauzeaza eroziunea smaltului. Daca afectiunea nu este tratata, ea poate produce probleme serioase la nivelul dintilor, cauzand fisurarea si clatinarea acestora. Alte simptome ale refluxului gastroesofagian sunt: arsurile gastrice, starile de greata si senzatia ca aveti ceva blocat la nivelul gatului.

Indiciul numarul 3: Dinti uzati si aplatizati plus Durere la nivelul fetei si gatului

Daca dintii dumneavoastra au un aspect aplatizat si uzat, si simtiti durere la nivelul gatului, fetei si capului, atunci inseamna ca suferiti de bruxism. Desi unii oameni isi scrasnesc dintii din cauza ca au un tic nervos, alte persoane fac asta in somn si nu sunt constiente de aceasta.
Daca suferiti de aceasta afectiune atunci trebuie sa cereti imediat ajutorul medicului dearece bruxismul poate cauza afectiuni temporo mandibulare. Aceste afectiuni prezinta anumite simptome, cum ar fi: migrene, dureri localizate la nivelul urechii, durere la nivelul fetei si maxilarului care poate radia la nivelul gatului si umerilor.Acest articol a fost citit de 1928 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole