close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cauze lupus eritematos

Cauze lupus eritematos
Poate te intereaza si...

Lupus eritematos este o afectiune de etiologie necunoscuta caracterizata prin aparitia unor reactii inflamatorii ce au localizari multiple. In cazul afectiunii numite Lupus eritematos se produc anticorpi directionati impotriva antigenelor nucleare, citoplasmatice si membranare.

Desi cauza aparitiei lupusului eritematos nu este pe deplin cunoscuta medicinei conventionale, se crede ca aceasta afectiune este provocata de un virus aflat in stare latenta care devine activ din cauza expunerii la razele de soare, la anumite substante chimice sau din cauza aparitiei unor procese infectioase.

Cumva toti acesti factori declanseaza un raspuns imun. De aceea in cazul pacientilor care prezinta lupus eritematos apare un numar crescut de anticorpi care ataca diverse fractii de proteine si care provoaca inflamatia tesutului conjunctiv. Sistemul imunitar prezinta un numar scazut de leucocite.

In cazul tratamentului conventional in lupus eritematos, se pune accent pe reducerea imflamatiilor si a durerii si pe combaterea infectiilor pulmonare. Exista adeseori efecte secundare ale medicamentelor conventionale. Recent, s-a descoperit ca folosirea in exces a indulcitorului artificial, aspartam, poate cauza lupus eritematos sistemic.

Alergiile si Carentele

In medicina naturista se crede, ca pe langa infectiile microbiene ascunse, lupusul eritematos poate fi provocat si de unele alergii alimentare. Pe langa asta, pacientii care sufera de lupus prezinta o incompatibilitate la anumite alimente, incompatibilitate care nu este insa dovedita de reactiile imunologice directe la aceste alimente.

Se stie ca in cazul pacientilor bolnavi de lupus eritematos exista anumite reactii alergice la medicamentele conventionale si la unele substante chimice.

Se pare ca reactiile alergice pot fi determinate si modificate de catre deficientele de vitamine. Niacina sau nicotinamida are cel mai important rol. Alaturi de aceasta, un rol important il mai au vitaminele: B1, B6, C si E si in unele cazuri vitaminele B2, B12, acidul pantotenic (B5) si acidul folic.Acest articol a fost citit de 2784 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole