close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cati romani au probleme dentare?

Cati romani au probleme dentare?
Poate te intereaza si...

Europenii sunt mulţumiţi de sănătatea lor dentară, românii se află la polul opus.

Studiul pan-european care a evaluat starea sănătăţii orale a cetăţenilor europeni, publicat de Ziua Mondială a Sănătăţii Orale, arată că dintre cei peste 3.500 de europeni intervievaţi, 70 la sută au declarat că sunt mulţumiţi de starea sănătăţii lor dentare, deşi mai mult de jumătate au declarat că nu mai au toţi dinţii naturali.

Aproximativ 80% dintre români au probleme dentare, apariţia cariilor fiind cea mai frecventă afecţiune, în timp ce 70% dintre europenii interogaţi au declarat că sunt mulţumiţi de starea sănătăţii lor dentare.

"O igienă orală bună este esenţială pentru calitatea vieţii şi pentru un corp sănătos. Rezultatele acestui studiu confirmă cercetările anterioare şi demonstrează existenţa unor diferenţe semnificative în ceea ce priveşte obiceiurile şi nivelul de cunoştinţe despre normele de igienă orală ale persoanelor intervievate. Tratamentele bolilor cavităţii bucale sunt costisitoare, dar netratarea acestora creşte riscul asociat diabetului, bolilor cardiovasculare sau cancerului", a declarat prof. Kenneth Eaton, preşedintele Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.

În România, conform unui studiu elaborat de Ipsos Marketing, igiena dentară se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinţi.
"Aproape 80% dintre respondenţi au probleme dentare şi apariţia cariilor este cea mai frecventă afecţiune.
Studiul relevă că patru din zece persoane prezintă probleme cauzate de placa dentară bacteriană, iar trei din zece au respiraţia urât mirositoare şi dinţi sensibili.
Cele mai frecvente simptome pentru dinţi sensibili sunt durerile apărute în momentul în care mănâncă produse reci sau calde (91%), urmate de durerea produsă de consumul produselor dulci / acre (50%) sau atunci când intră în contact cu aerul rece (47%)", se mai specifica în comunicat.
De asemenea, cei cu probleme ale gingiilor au prezentat sângerarea gingiilor după periaj, iritarea gingiei şi inflamaţii ale acesteia.

În urma acestor rezultate, în România, GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley a demarat campania "Zâmbeşte România", pentru conştientizarea şi educarea privind importanţa igienei orale.
"Obiceiurile care includ o dietă sănătoasă, vizite regulate la medicul stomatolog şi periajul zilnic vă vor ajuta să vă îmbunătăţiţi igiena orală şi veţi avea un zâmbet sănătos", spune dr. Alexandru Brezoescu, director executiv al Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologice.


Daca v-a placut articolul va rugam sa ne dati LIKE aici, in pagina articolului.
Multumim.
Sursa: www.mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 1087 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole