close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cariile netratate in copilarie afecteaza caile respiratorii

Cariile netratate in copilarie afecteaza caile respiratorii
Poate te intereaza si...

Cariile netratate in copilarie afecteaza caile respiratorii.
Netratarea dinţilor de lapte poate da complicaţii la masticaţie, fizionomie şi fonaţie, dar şi asupra sistemului renal, respirator sau cardiac, susţin medicii


Ultimele studii de specialitate în stomatologie atrag atenţia asupra faptului că netratarea la timp a cariilor copiilor poate avea repercusiuni grave, privind răspândirea infecţiei în sânge. Astfel, atenţionează medicii, copiii care nu beneficiază de un tratament al cariilor pot suferi afecţiuni ale rinichilor şi articulaţiilor, infecţii ale căilor respiratorii şi chiar afecţiuni cardiovasculare. Amânarea tratării dinţilor de lapte pe motiv că aceştia vor fi înlocuiţi de către dinţii definitivi este complet greşită, spun stomatologii. Mai exact, netratarea dinţilor de lapte afectează apariţia, dezvoltarea, formarea structurală, dar şi poziţionarea pe arcadă a dinţilor definitivi, deoarece mugurii dinţilor definitivi se formează încă din perioada intrauterină.

Dinţii de lapte au o structură complet diferită de dinţii definitivi, ţesutul dentar al copilului nefiind atât de dur şi rezistent comparativ cu cel al adultului. Din acest motiv, caria la copii poate evolua foarte repede, respectiv în câteva luni, atât la suprafaţă cât şi în profunzime, spre deosebire de adulţi, unde poate dura şi câţiva ani.


Important de ştiut este faptul că durerea în cazul cariilor la copii apare, de obicei, când este deja prea târziu, amânarea tratării cariilor putând avea urmări grave asupra sănătăţii lor, spun stomatologii. Cariile evoluează rapid la suprafaţa dintelui, dar şi în profunzimea acestuia, producând infecţii. De aceea, atrag atenţia medicii, părinţii trebuie să aibă în vedere problema cariilor la copii, mai ales că această afecţiune este larg răspândită în ţara noastră. Conform studiilor efectuate de către profesori ai Universităţii de Medicină Dentară din Michigan, în anul 2004, prevalenţa cariilor dentare în rândul copiilor în vârstă de 12 ani era de 1% în Austria, 1,2% în Franţa, 2,8% în România şi 4,4% în Bulgaria. Acelaşi studiu relevă faptul că 15% dintre copiii americani cu vârsta de un an prezintă carii. Acest fenomen este cunoscut şi sub denumirea de "carie de biberon" şi afectează până la 32% dintre bebeluşii din ţara noastră.

"Importanţa tratării cariilor în cazul copiilor este deseori subestimată. Incidenţa cariilor în rândul copiilor este foarte mare: 17% dintre copiii cu vârste între doi şi patru ani au avut deja carii, iar 52% dintre copiii cu vârste de până la opt ani au avut experienţe carioase. Deja la vârsta de 6-7 ani, 80-90% din copii pot avea dinţi cariaţi, de aceea intervenţia asupra cariilor nu trebuie amânată", atenţionează Oana Taban, directorul general al unei clinici stomatologice.
Sursa: www.Gandul.ro

Acest articol a fost citit de 1531 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole