close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cariile dentare Mituri

Cariile dentare Mituri
Poate te intereaza si...

Cariile dentare apar de obicei in momentul in care acizii produsi de bacteriile de la nivelul placii bacteriene erodeaza smaltul dintilor. Cariile dentare pot fi de suprafata sau de profunzime.

Cariile dentare pot afecta atat smaltul dintilor cat si dentina si pulpa acestora. In momentul in care cariile dentare au ajuns la pulpa dintelui, dintele poate fi tratat prin obturatie de canal. In acest articol va vom prezenta 5 mituri despre cariile dentare.

1. Zaharurile sunt principala cauza a aparitiei cariilor dentare

Mit si Adevar. In realitate, cariile sunt cauzate de acizii produsi de bacteriile din cavitatea orala. Bacteriile folosesc ca sursa principala de hrana, carbohidratii si zaharurile. Alimentele care contin aceste substante sunt, printre altele si: orezul, cartofii, painea, fructele si legumele.
Atunci cand consumati orice aliment ce contine carbohidrati, bacteriile devin active iar acizii produsi de acestea erodeaza smaltul dintilor.
Nu este importanta cantitatea de carbohidrati pe care o consumati ci timpul in care dantura este expusa la actiunea acizilor. Daca consumati o cantitate mare de carbohidrati in timpul pranzului, asta inseamna ca dantura dumneavoastra a fost expusa la o cantitate mare de acizi. Dar daca beti din cand in cand, pe parcursul unei zile suc sau alte bauturi dulci, asta inseamna ca dantura dumneavoastra este expusa continuu la actiunea acizilor. Acest din urma caz prezinta un risc mai mare pentru dantura dumneavoastra.

2. Consumul de alimente acide, cum ar fi lamaile, duce la aparitia cariilor

Adevar. Alimentele acide, cum ar fi lamaile, sucurile de citrice sau bauturile cu fructe pasate nu cauzeaza aparitia cariilor, dar expun dantura la actiunea acizilor. Acizii au actiune coroziva asupra smaltului dintilor, slabind astfel structura acestora. Daca se pierde din smaltul dintelui iar dentina este expusa, dintele este mai predispus la aparitia cariilor.


Acest articol a fost citit de 2399 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole