close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cardiomiopatia

Cardiomiopatia
Poate te intereaza si...

Cardiomiopatia este un termen medical folosit pentru a descrie un grup de afectiuni ale miocardului. Pentru majoritatea oamenilor care au cardiomiopatie, inima nu mai functioneaza normal deoarece: inima este marita, anormal de ingrosata, anormal de rigida sau nu este capabila sa transmita corect impulsurile electrice.

Cardiomiopatia poate fi de patru tipuri:
- cardiomiopatie dilatativa
- cardiomiopatie hipertrofica
- cardiomiopatie restrictiva
- cardiomiopatie ventriculara dreapta aritmogenica

Exista cateva afectiuni foarte comune care pot fi considerate precursoare pentru cardiomiopatie. Dintre aceste afectiuni enumeram: boala coronariana, bolile inflamatorii, infectiile virale si bacteriene, alcoolismul cronic, afectiuni metabolice si ale sangelui, etc. Cardiomiopatia poate fi provocata si de mutatiile genetice. Totusi, sunt cazuri in care cardiomiopatia nu este provocata de nici o cauza anume. Acest tip poarta numele de cardiomiopatie ideopatica.

Desi cardiomiopatia poate afecta oameni de diferite varste, si cateodata poata sa apara inca de la nastere, anumite tipuri de cardiomiopatie apar cu precadere la barbati sau la persoanele dintr-o anumita etnie.

Foarte multe persoane pot sa duca o viata lunga si normala fara sa-si dea seama ca au cardiomiopatie deoarece aceasta nu produce nici un simptom. Pentru altii, cardiomiopatia poate provoca probleme de sanatate grave, cum ar fi: insuficienta cardiaca, aritmie sau chiar moarte. Cardiomiopatia este una dintre principalele afectiuni pentru care se fac transplanturi de inima si una dintre principalele cauze pentru decesul subit al atletilor tineri.

Daca incep sa apara simptomele unei insuficiente cardiace, prognoza nu este foarte buna. Circa doar unul din trei pacienti supravietuieste mai mult de 3 ani dupa ce a facut un infarct de miocard.
Totusi simptomele si complicatiile date de majoritatea formelor de cardiomiopatie pot fi controlate eficient cu ajutorul medicamentelor, operatiilor sau cu ajutorul modificarilor facute in regimul alimentar.


Acest articol a fost citit de 1342 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole