close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Candidoza

Candidoza
Poate te intereaza si...

Candidoza este cauzata de candida. Candidoza este cauzata de un fung (ciuperca). Candidoza se poate manifesta la nivelul pielii, a tractului gastrointestinal si la nivelul tractului urinar feminin.

Numele speciei: Candida

Tipul de microb: Fungi

Cum apare boala: Candidoza este o infectie destul de des intalnita in cazul oamenilor care au un sistem imunitar slabit. Candidoza se poate dobandi si in spitale, caz in care este nosocomiala. Candida se inmulteste la nivelul plagilor pielii si se poate raspandi in intreg organismul, cauzand o infectie sistemica.

Cum se raspandeste: Candida este un microorganism comensal (este prezent in organism tot timpul si in mod normal nu cauzeaza boala) care poate cauza infectii atunci cand intra in torentul sanguin. Candida patrunde in torentul sanguin de la nivelul stomacului. Candida poate fi transmisa si prin intermediul echipamentului medical contaminat.

Cine prezinta risc: Indivizii care au sistemul imunitar slabit sau cei care iau antibiotice, corticosteroizi sau fac tratament chimioterapic. In cazul oamenilor care prezinta un anumit risc, bacteria poate intra in sange de la nivelul stomacului, unde se gaseste in mod normal.

Simptomele: In momentul in care infectia este sistemica, incep sa apara simptome ca: febra, frisoane, simptome care nu se amelioreaza daca nu este urmat un tratament cu antibiotice. In general, simptomele variza in functie de organul care este afectat.

Diagnosticul: Pentru stabilirea diagnosticului se face o cultura de bacterii recoltate la din sange. Cultura este examinata microscopic. Se poate examina la microscop si o proba din tesutul afectat.

Prognosticul: candidoza sistemica invaziva poate fi fatala atunci cand infectia nu raspunde la tratament sau cand se instaleaza insuficientele organelor.

Tratamentul: Candidoza poate fi tratata cu ajutorul medicamentelor antifungice.


Acest articol a fost citit de 4236 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole