close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cancerul oral

Cancerul oral
Poate te intereaza si...

Cancerul oral este o forma de cancer care se dezvolta la nivelul cavitatii bucale. In cancerul oral, celulele au o dezvoltare anormala si necontrolata, celulele canceroase numindu-se celule maligne. Cancerul oral se poate localiza la nivelul limbii, gingiilor, planseului bucal, mucoasei obrajilor si glandelor salivare.

Ce anume cauzeaza cancerul oral
Studiile au aratat ca exista anumiti factori de risc pentru cancerul oral. Dintre acesti factori enumeram: fumatul de tigarete si de tigari, mestecatul de tutun si consumul excesiv de alcool. O igiena deficitara a cavitatii orale creste riscul de aparitie al cancerului oral. De asemenea, iritatiile provocate de protezele dentare si de asperitatile de la nivelul dintilor contribuie la aparitia cancerului oral.
Ulcerele de la nivelul cavitatii bucale reprezinta de asemenea un factor de risc pentru aparitia cancerului oral. Conform unor studii, ulcerele bucale, inflamatiile de la nivelul limbii sau buzelor, etc dispar daca sunt facute anumite schimbari in dieta alimentara. In acest sens, trebuie evitat consumul de alimente ce contin drojdie, mucegai, fungi, zahar si este absolut necesar sa se evite consumul de alcool. Plombele dentare din amalgam pot de asemenea sa creasca nivelul de toxicitate din cavitatea bucala deoarece contin mercur.

Cancerul oral, simptome:
Cancerul oral debuteaza de obicei cu aparitia unei ulceratii sau unei inflamatii nedureroase la nivelul cavitatii bucale sau buzelor. Se poate sa simtiti ca va este din ce in ce mai greu sa mancati, sa inghitit sau sa vorbiti. Se poate ca pe masura ce cancerul progreseaza sa apara durere. Se poate ca in zona in care se afla tumoarea sa simtiti o senzatie de arsura.

Cancerul oral, profilaxie
Conform statisticilor, circa 50% dintre pacienti prezentau deja cancer oral raspandit la nivelul gatului in momentul in care acesta a fost descoperit. De aceea este foarte important sa va verificati limba si cavitatea bucala de cel putin doua ori pe luna cu ajutorul unei oglinzi.
Memebrii familiei ar trebui sa se controleze unii pe altii cu ajutorul unei lanterne subtiri, sub forma de stilou. Trebuie sa evitati consumul de tutun si de alcool. Nu ignorati nici o leziune si nici un proces inflamatoriu si efectuati controalele stoamtologice regulate (de cel putin doua ori pe an).
Evitati sau diminuati consumul de alimente ce contin drojdie, mucegai sau fungi. Dintre aceste alimente enumeram: painea, produsele de patiserie, berea, vinul, branza, ciupercile, etc.


Acest articol a fost citit de 2310 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole