close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Cancerul la san

Cancerul la san
Poate te intereaza si...

Un vaccin care ar putea trata cancerul la san si-a dovedit eficacitatea in cazul femeilor cu o forma avansata a bolii. Potrivit cercetatorilor americani citati de Reuters, vaccinul a micsorat tumorile canceroase, fiind realizat cu ajutorul unor celule imune recoltate de la pacient. Compania care a realizat vaccinul de cancer de prostata Provenge a numit noul vaccin impotriva cancerului la san Neuvenge.
Primele teste au avut rezultate incurajatoare
Dr. John Park de la Universitatea California din San Francisco a testat 18 femei cu o forma extinsa de cancer de san, desi femeile primisera tratamentele deja existente pentru aceasta boala. „Am observat un raspuns partial la tratament ce a constat in reducerea dimensiunilor tumorii", a spus dr. Park.
El a adaugat ca vaccinul, aflat in faza a doua de testare, nu a dat reactii adverse. Autoritatea Americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) a acceptat dosarul pentru punerea pe piata a vaccinului impotriva cancerului de prostata produs de aceeasi companie care testeaza si vaccinul impotriva cancerului de san. FDA a cerut insa companiei sa demonstreze nu doar ca vaccinul pentru prostata nu este periculos si are efect asupra tumorilor, ci si ca prelungeste viata pacientilor. Dr. Dave Urdal, de la compania producatoare a precizat ca astfel de date nu vor fi disponibile inainte de anul 2010.
Urdal a spus ca ambele vaccinuri, si Provenge si, Neuvenge, folosesc celule din sistemul imunitar numite celule T, celule care ar putea fi folosite si la vindecarea altor tipuri de cancer. Potrivit cercetatorilor, vaccinul este unul terapeutic, ceea ce inseamna ca stimuleaza raspunsul imun al organismului la boala. Celulele T sunt recoltate din corpul pacientului, antrenate sa recunoasca proteina care produce cancerul si permite dezvoltarea lui, iar ulterior sunt injectate in organism sub forma vaccinului.
Sursa: www.adevarul.ro

Acest articol a fost citit de 1128 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole