close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Campania "Info Limfom", lansată la Bucureşti

Campania "Info Limfom", lansată la Bucureşti
Poate te intereaza si...

Luna septembrie este Luna Internaţională de Luptă Împotriva Limfomului, iar Asociaţia Bolnavilor cu Limfom lansează campania "Info Limfom" în scopul informării şi educării publicului despre existenţa, simptomele şi incidenţa cancerului limfatic.

"Considerăm că este de datoria noastră să aducem în atenţia publicului larg faptul că limfomul înseamnă cancer limfatic", a afirmat dr. Radu Niculescu, preşedintele Asociaţiei Bolnavilor cu Limfom, într-o conferinţă susţinută cu prilejul lansării campaniei.
"Există două tipuri de limfom, non-Hodgkin (LNH) şi Hodgkin (LH), ambele fiind forme de cancer al sistemului limfatic, care însă, dacă sunt descoperite la timp, pot fi transformate în boli cronice ţinute sub control terapeutic", a explicat prof. dr. Anca Lupu, de la Clinica de Hematologie a Spitalului Colţea, într-o conferinţă.

Anual, în România apar aproximativ 1.600 de cazuri noi de limfom, a precizat dr. Anca Lupu, apreciind că în prezent în ţara noastră există câteva mii de cazuri de bolnavi depistaţi.

Limfomul Hodgkin (LH), este de fapt o formă de cancer al sistemului limfatic, o afecţiune cu potenţial de vindecare, ce prezintă caracteristici clinice şi biologice particulare.
LH se prezintă sub forma unor tumori solide.
Principalii factori de risc identificaţi de specialişti pentru apariţia LH sunt: sexul masculin, vârsta între 15-35 sau peste 55 ani, istoric familial de limfom Hodgikin, istoric de mononucleoză infecţioasă şi stări de imunodepresie marcantă.

Limfomul non-Hodgkin (LNH) este o formă de cancer al sistemului limfatic şi poate fi de două feluri – agresiv (cu evoluţie rapidă) şi indolent (cu evoluţie lentă).


Acest articol a fost citit de 1268 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole