close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Campania gratuita de vaccinare antigripala

Campania gratuita de vaccinare antigripala
Poate te intereaza si...

Medicii de familie incep campania gratuita de vaccinare antigripala
Saptamana trecuta Ministerul Sanatatii a dat startul campaniei gratuite de vaccinare antigripala. Potrivit unei informari a institutiei, au fost achizitionate un milion de doze de vaccin antigripal. Ele sunt destinate imunizarii persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire.

"Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se face in doua etape. In prima etapa am pus la dispozitia directiilor de sanatate publica un numar de 500.000 de doze pe care acestea le livreaza cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare pentru inceperea imunizarilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite pana la sfarsitul acestei luni pentru continuarea vaccinarii. Ministerul Sanatatii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012/2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei", au declarat specialistii de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii.

La fel ca si in anii precedenti, campania MS se va derula prin cabinetele de medicina de familie si unitatile sanitare cu paturi, iar cei care vor beneficia de imunizare gratuita vor fi persoane cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

O noutate la campania din acest an e faptul ca vaccinurile nu sunt produse autohtone, ca in anii precedenti. Spre exemplu, in 2011 Ministerul Sanatatii a achizitionat 3 milioane de doze, insa circa jumatate dintre acestea au ramas nefolosite.
Sursa: www.dental-tribune.com

Acest articol a fost citit de 1016 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole