close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Broccoli

Broccoli
Poate te intereaza si...

Broccoli, un miracol naturist pentru varsta a treia. Putina lume cumpara broccoli din piata, pe motiv ca este un fel de conopida, dar mult mai scump decat aceasta. Si, totusi, despre proprietatile terapeutice ale acestei legume s-a spus si s-a scris mult in vechime, iar astazi specialistii le confirma prin cercetari in laboratoare si clinici.

Astfel, cercetatorii de la Universitatea East Anglia (Marea Britanie) au constatat ca broccoli contine sulforafan, o substanta deosebit de activa, care blocheaza enzimele ce produc distrugerea articulatiilor in cazul osteoartritei, cea mai comuna forma de artrita.

In prezent, cercetatorii britanici au lansat un proiect complex de cercetare destinat sa conduca la stabilirea unui tratament pe baza de broccoli pentru cei aproximativ sase milioane de pacienti din Marea Britanie care sufera de aceasta maladie.

Nu este neglijabila problema nici pentru tara noastra, unde boala afecteaza peste un milion de subiecti.

Programul prevede tratarea unui lot de 30 pacienti, care vor primi, in dieta lor zilnica, aceasta planta din familia cruciferelor, inainte de operatiile de reconstructie a articulatiilor la care vor fi supusi si care raman inevitabile.

Dupa operatie, se va proceda la verificarea modului cum sulforafanul s-a fixat cu succes la nivelul articulatiilor. Daca acest test se va dovedi concludent, numerosi alti pacienti vor fi recrutati pentru a participa la un test clinic de proportii.

Importanta actiunii deriva din faptul ca artrita este o maladie degenerativa. Ea distruge treptat cartilajele din articulatii, in special la nivelul mainilor, picioarelor, coloanei, soldurilor si genunchilor, in cazul persoanelor in varsta.

Potrivit terapiilor actuale, pacientii suferind de artrita au de ales intre medicamentele care inhiba durerile pe termen scurt si interventiile chirurgicale de reconstructie a articulatiilor, foarte complicate si cu sechele iremediabile.

Nu este lipsit de interes nici faptul ca broccoli are proprietati anticancer, inca insuficient studiate.

Perspectiva in timp a unor tratamente precum cele expuse mai sus, de tip naturist si, deci, cu efecte secundare minore, este greu de evaluat, dar ramane relevant faptul ca broccoli prezinta proprietati curative, iar introducerea in alimentatia curenta a acestei legume are efecte profilactice de netagaduit.

Concluzia: sa consumam broccoli cat suntem inca tineri sau in plina maturitate. Macar pentru faptul ca, poate, nu vom mai avea nevoie de sulforafan la varsta a treia.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1617 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole