close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Botulismul

Botulismul
Poate te intereaza si...

Botulismul este o afectiune neuromusculara paralitica. Botulismul este o afectiune cauzata de o bacterie.
Botulismul are trei forme: botulismul alimentar, botulismul de „plaga” si botulismul sugarilor. Primele doua forme de botulism sunt cauzate de ingerarea bacteriei sau a toxinei. Toate cele trei forme de botulism apar din cauza toxinei botulinice. Desi botulismul apare destul de rar, el prezinta un risc crescut de mortalitate, deci este necesar tratamentul urgent si de specialitate

Numele bacteriei care provoaca botulismul: Clostridium botulinum

Tipul de microb: Bacterie gram pozitiva, care se gaseste in sol. Bacteria produce spori care sunt rezistenti la temperaturi mari.

Cum se raspandeste: Botulismul alimentar este cauzat de ingerarea toxinei botulinice din alimente. Bacteria si toxinele se gasesc adeseori in conservele facute in casa. Deoarece bacteria nu are nevoie de un aport ridicat de oxigen pentru a se dezvolta, aceasta poate creste in alimentele conservate, dar si in alimentele scufundate in ulei.
Botulismul sugarilor apare cand un copil sub un an a ingerat sporii bacteriei (care se pot gasi in miere). Sporii se dezvolta in intestine si produc toxina.

Cine prezinta risc? Toti oamenii pot contacta botulismul alimentar, dar majoritatea cazurilor de botulism sunt cele care apar la sugari. Majoritatea formelor de botulism alimentar apar atunci cand oamenii consuma conserve preparate in casa. Alte cazuri de botulism apar din cauza conservelor cumparate din comert, cum ar fi: conservele de somon, de ceapa, de usturoi sau din cauza alimentelor ca: peste afumat si sarat sau cartofi copti. Doar in America sunt raportate in fiecare an 100 de cazuri de botulism al sugarilor.

Simptomele: Simptomele apar de obicei din cauza afectarii neuronale generate de toxina botulinica. Dintre aceste simptome enumeram: vedere incetosata, pleoape lasate, balbait, dificultate la deglutitie, xerostomie si slabiciune musculara. Sugarii care sunt infectati vor parea slabiti, nu vor avea apetit, vor fi constipati sau isi vor pierde partial sau total tonusul muscular. Simptomele botulismului alimentar apar la circa 18 – 36 de ore de la ingerarea alimentelor contaminate. Cel mai devreme, simptomele se manifesta la 4 ore de la ingerare, iar cel mai tarziu la circa 8 zile de la ingerare.Acest articol a fost citit de 2604 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole